«Κίνημα Δημοκρατίας» είναι το όνομα του νέου πολιτικού φορέα που ίδρυσε το Σάββατο (23/11) ο Στέφανος Κασσελάκης.
«Είναι ένα όνομα σύμφυτο με την ταυτότητα μας. Γίναμε κίνημα από αντίσταση στην κατάλυση της εσωκομματικής δημοκρατίας», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Το όνομα του νέου φορέα παρέμενε επτασφράγιστο μυστικό μέχρι την στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης το αποκάλυψε σε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Διαβάστε επίσης: Η πρώτη ανάρτηση Κασσελάκη για το Κίνημα Δημοκρατίας: «Είμαστε η Κεντροαριστερά του 21ου αιώνα»
Να σημειωθεί ότι πέντε βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν το παρών στην εκδήλωση του Στέφανου Κασσελάκη και υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου φορέα υπό τους ήχους του Bella Ciao.
Πρόκειται για τους Θεοδώρα Τζάκρη, Αλέξανδρο Αυλωνίτη, Ραλλία Χρηστιδου, Γιώτα Πούλου και Κυριακή Μάλαμα. Να σημειωθεί ότι απουσίαζαν οι Πέτρος Παππάς και Ευάγγελος Αποστολάκης, καθώς αμφότεροι βρίσκονται στο εξωτερικό.
Κίνημα Δημοκρατίας: Τι είπε η Τζάκρη
«Όταν ένα κεφάλαιο κλείνει, ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει και σήμερα με την ιδρυτική μας διακήρυξη γινόμαστε ο προοδευτικός πόλος έκφρασης όλων των δημοκρατικών πολιτών», είπε χαρακτηριστικά η Θεοδώρα Τζάκρη.
Σύμφωνα με το Mega, το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το λογότυπο του νέου φορέα, το οποίο θα προκύψει και αυτό από ηλεκτρονική ψηφοφορία.
- LIVE από τη Μέση Ανατολή: Εισβολή του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο - Επιθέσεις με drones από το Ιράν
- Εγκλωβισμένος στο Ομάν ο γιος του Αντώνη Γούναρη: «Δεν υπάρχει πρεσβεία»
- Γιατί η Ελλάδα επιλέγει την Κάρπαθο για ανάπτυξη συστοιχίας Patriot - Η στρατηγική σημασία για το Αιγαίο
- Πόσα καταφύγια έχει η Ελλάδα: Πού βρίσκονται σε Αθήνα και Πειραιά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.