Μενού
erntogan-mitsotakis
Μητσοτάκης και Ερντογάν στο ΝΑΤΟ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αναμένεται να συναντηθούν, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν έχει ήδη προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στα μέσα Σεπτεμβρίου και πιο συγκεκριμένα μεταξύ 18 - 20 Σεπτεμβρίου.

«Πράγματι θα προετοιμαστεί η νέα συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Όπως και η επικείμενη συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν, προς το τέλος του έτους στη Θεσσαλονίκη κατά τη διοργάνωση του Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας και Τουρκίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αντικείμενο της συζήτησης των δύο υπουργών θα είναι οι διμερείς σχέσεις, τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Η χώρα προσέρχεται στη συνάντηση αυτή χωρίς την παραμικρή διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά της δικαιώματα, αλλά με διάθεση να συνεχιστεί ο διάλογος» συμπλήρωσε παράλληλα ο κ. Μαρινάκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA