Μενού
Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Παύλος Πολάκης
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής | EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Κόντρα με αφορμή τους ιδιώτες χειρουργούς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), είχαν σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτή υπουργό, Παύλο Πολάκη.

««Και τολμάς βρε κακομοίρη να συγκρίνεις αυτό το πράγμα με αυτή την ντροπιαστική τροπολογία που φέρνεις;» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πολάκης υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν ιδιώτης γιατρός εκείνο το διάστημα (σ.σ. περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) καθώς, όταν είχε γίνει υπουργός, είχε κλείσει το ιατρείο του.

«Ναι, πήγα στο νοσοκομείο Ζακύνθου, και χειρούργησα, για να αποδείξω ότι ήταν ασφαλές», είπε ο κ. Πολάκης, ζητώντας τον λόγο επί προσωπικού στα όσα είπε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Πήγα, μετά από έξι μήνες, που είχανε κλείσει τα χειρουργεία της Ζακύνθου, για να καλύψουν τις πομπές τους εκεί κάποιοι, λέγοντας ότι ένα καινούργιο νοσοκομείο, που πριν από δύο χρόνια είχε παραδοθεί, ότι έχει πρόβλημα στα αέρια του και βγαίνουν σκορπιοί και φίδια και σαρανταποδαρούσες από τα αέρια και κινδυνεύουν ασθενείς...» πρόσθεσε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Παύλος Πολάκης
Στιγμιότυπο από την συνύπαρξη Γεωργιάδη, Πολάκη στη Βουλή | Eurokinissi

Η απάντηση Γεωργιάδη στον Πολάκη

«Αυτό που κάνεις επιτρέπει στην παρέα Εξαδάκτυλου, Πατούλη, Ελευθερίου, και διαφόρων άλλων του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, που από χρόνια το ζητούν, χωρίς ανταπόκριση από πολλούς υπουργούς, τους ανοίγεις την πόρτα να φέρουν πελάτες τους να τους χειρουργήσουν, κυρίως σε δημόσια νοσοκομεία, πληρώνοντας ένα αντίτιμο που θα το καθορίσεις με υπουργική απόφαση» συνέχισε, ακόμη, ο κ. Πολάκης.

Ανταπαντώντας, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν διέψευσε τίποτα από όσα ο ίδιος είπε.

«Εγώ είπα ότι ένας ιδιώτης χειρουργός, ο κ. Πολάκης χειρούργησε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, αναρτώντας «Ο κ. Πολάκης, που σήμερα λέει ότι ο νόμος που θα επιτρέπει σε ιδιώτες να χειρουργούν σε χειρουργεία του ΕΣΥ, είναι κανονικά ο πρωτοπόρος αυτού του νόμου, και εάν δεν ήταν αυτός που είναι θα έπρεπε να του δώσουμε τα εύσημα γι' αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση».

Ανέφερε επίσης ότι ο Παύλος Πολάκης «θα πρέπει να περιγραφεί από ένα συγγραφέα τύπου Θερβάντες ως ένας Δον Κιχώτης που πολεμά φανταστικούς ανεμόμυλους» καθώς, δεν θα μπορούσε να μην κλείσει το ιδιωτικό ιατρείο του. «Παρουσιάζει ως μεγάλη του θυσία ότι απλώς εφήρμοσε το νόμο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA