Μενού
mpakogiannis
Κώστας Μπακογιάννης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Συνέντευξη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 παραχώρησε το πρωί της Παρσκευής (18/08) ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη διάρκεια της οποίας στάθηκε σε αρκετά αυτοδιοικητικά ζητήματα, όπως η υποψηφιότητα Κασιδιάρη και η προφυλάκιση Φρέντη Μπελέρη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, ερωτηθείς σχετικά με την υποβολή υποψηφιότητας από τον Ηλία Κασιδιάρη, κατέστησε σαφές ότι δεν προτίθεται να μετατραπεί σε «μάνατζερ» της καμπάνιας του, συζητώντας για ένα θέμα το οποίο είναι λυμένο με βάση το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των Καλλικρατικών δήμων, ενώ σημείωσε με έμφαση ότι η μάχη με τους ναζί δεν δίνεται στα τηλεοπτικά στούντιο, αλλά στις γειτονιές επιλύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αθηναίοι.

«Δεν γίνομαι μάνατζερ του Κασιδιάρη»

«Μάνατζερ του Κασιδιάρη εγώ δεν γίνομαι. Να είμαστε ξεκάθαροι. Αυτή τη στιγμή, έχουμε ένα νόμο – ένα νομικό και θεσμικό πλαίσιο – το οποίο λέει ότι αν εκλεγεί, όχι την επόμενη μέρα, αλλά το επόμενο λεπτό, χάνει τη θέση του επειδή είναι κατάδικος. Όταν καταδικάστηκε ο Κασιδιάρης, την ίδια κιόλας μέρα έστειλα επιστολή στην αποκεντρωμένη διοίκηση και την ίδια μέρα έχασε τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο» ανέφερε αρχικά ο κ. Μπακογιάννης.

«Όλο αυτό το έχουμε κάνει όλοι μαζί. Ενωμένοι, υπερβαίνοντας τις διαφορές μας, τις αντιθέσεις μας που, κατά τα άλλα, είναι ένα βουνό. Αυτό το πετύχαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, που τώρα κλείνει τον κύκλο του. Ελπίζω να το συνεχίσουμε» προσέθεσε.

Επί της ουσίας, ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε πως «η μάχη με τους νεοναζί δεν δίνεται στα τηλεοπτικά στούντιο. Δίνεται στις γειτονιές και κρίνεται από το τι έχουμε κάνει για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και τις ζωές των ανθρώπων. Εκεί είναι το στοίχημα. Το στοίχημα όχι μόνο για εμάς αλλά για όλη την Αθήνα». Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι οι Αθηναίοι που θα προσέλθουν στις κάλπες δεν χρειάζονται υποδείξεις.

«Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες που μας βλέπουν αυτή τη στιγμή δεν χρειάζονται ‘πατερούλη’. Δεν χρειάζονται κάποιον να τους υποδείξει τι να κάνουν. Ούτε χρειάζεται κανείς να μας κουνήσει το δάχτυλο. Εγώ έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Αθήνα. Γι’ αυτό λέω ότι δεν θα γίνω μάνατζερ του Κασιδιάρη, όπως και ότι δεν φοβάμαι κανέναν Κασιδιάρη» υπογράμμισε σχετικά με το θέμα.

Το ζήτημα Μπελέρη

Σχετικά με την παρουσία του στη Χιμάρα και τη στήριξη στον προφυλακισμένο δήμαρχο Φρέντη Μπελέρη, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι «η υπόθεση Μπελέρη είναι υπόθεση τιμής για όλους μας. Έχουμε έναν δήμαρχο ο οποίος εξελέγη μέσα από το κελί, γιατί τον συνέλαβαν 3 ή 4 μέρες πριν από την Κυριακή των εκλογών».

Όπως σημείωσε, «ο δήμαρχος αυτός κρατείται παρανόμως, έχει προφυλακιστεί, έχει καταστρατηγηθεί το τεκμήριο της αθωότητας και ταυτόχρονα δεν του επιτρέπεται να ορκιστεί. Δηλαδή, αυτό που δικαιούται ο ίδιος και δικαιούται και ο λαός που τον εμπιστεύθηκε, του το αρνείται η αλβανική κυβέρνηση, ενώ είναι ένα μέτρο καθαρά διοικητικό».

«Ήταν, λοιπόν, αυτονόητο για μένα ότι θα είμαι εκεί για να στηρίξω έναν συνάδελφο αυτοδιοικητικό, για να μεταφέρω την ομόθυμη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, αλλά και για να μιλήσω και ως πρόεδρος του Συνδέσμου B40, των δεκάδων αυτοδιοικητικών, δημάρχων από 11 χώρες των Βαλκανίων» συμπλήρωσε.

Ο Κώστας Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να επιμείνουμε στη στήριξη του Μπελέρη, της οικογένειάς του και της ομογένειας.

Και τόνισε πως «το σημαντικό που πρέπει να κρατήσουμε – και επειδή είμαι σε διαρκή επικοινωνία με φίλους μας στη μειονότητα, αλλά και με την οικογένεια του ιδίου του Μπελέρη – είναι ότι θα πρέπει να μην το αφήσουμε να πέσει κάτω, θα πρέπει να συνεχίσουμε. Αν κρατώ ένα πράγμα από την επίσκεψή μου στη Χιμάρα, είναι ότι όταν έφευγα αυτό που μου έλεγαν ήταν ‘μη μας ξεχάσετε’, ‘ελάτε ξανά’».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA