Μενού
strasbourgo
Συνάντηση στο Στρασβούργο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για «μήνυμα ουσιαστικής στήριξης» στην Ελλάδα από την Κομισιόν κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή την επίσκεψη του ίδιου, του Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων κυβερνητικών στελεχών, στο Στρασβούργο με φόντο τις καταστροφικές πλημμύρες από την κακοκαιρία Daniel.

«Θα κάνουμε και ό,τι επιτρέπει ο προϋπολογισμός, οι αντοχές της οικονομίας, για τη στήριξη των συμπολιτών μας που επλήγησαν από αυτή την πρωτοφανή θεομηνία», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδάκης.

Η ανάρτηση του υπουργού Οικονομικών

«Από το Στρασβούργο που ταξιδέψαμε σήμερα με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η Κομισιόν δεν έστειλε μόνο το αυτονόητο μήνυμα αλληλεγγύης σε όσους επλήγησαν από την πρωτοφανή καταιγίδα Daniel, αλλά και ένα μήνυμα ουσιαστικής στήριξης. 

Εντάξει, σίγουρα δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό μόνο μέσω ΕΕ. Είναι σημαντικό όμως για τον προϋπολογισμό και για τον φορολογούμενο ότι μπορούμε να απορροφήσουμε με μεγαλύτερη ευκολία σημαντικά κοινοτικά κονδύλια που θα αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών και ότι θα δοθεί μια πρόσθετη χρηματοδοτική στήριξη στο μέτρο του δυνατού. 

Εμείς από την πλευρά μας από την πλευρά του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα δουλέψουμε με ταχύτητα και σύστημα, για να αξιοποιήσουμε τις νέες αυτές δυνατότητες. Αλλά θα κάνουμε και ό,τι επιτρέπει ο προϋπολογισμός, οι αντοχές της οικονομίας, για τη στήριξη των συμπολιτών μας που επλήγησαν από αυτή την πρωτοφανή θεομηνία.

Και την ίδια στιγμή θα επιχειρήσουμε να μείνουμε σταθερά στο δρόμο που συνδυάζει την κοινωνική ευαισθησία με την οικονομική σοβαρότητα: Αξιοποίηση κάθε δυνατότητας μέσω εθνικών και κοινοτικών πόρων για τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά και σταθερή φροντίδα η Ελλάδα να συνεχίσει μια θετική και παραγωγική πορεία που οδηγεί στην ανάπτυξη. Χωρίς ανάπτυξη, δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική κοινωνική πολιτική».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA