Μενού
KYSEA
Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στη σκιά των δραματικών εξελίξεων στο Ισραήλ, της έντασης που προκαλεί σε ένα ευρύ τόξο του παγκόσμιου χάρτη και με τη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας προ των πυλών, συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό. Στην ατζέντα σύμφωνα με πληροφορίες θα κυριαρχήσει η εκτίμηση της κατάστασης στο Ισραήλ και θα εξεταστούν όλα τα πιθανά σενάρια για τις  συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και στη χώρα μας με επίκεντρο το ενδεχόμενο ενός νέου μαζικού μεταναστευτικού κύματος.

Από την πρώτη στιγμή ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή εξάλλου όλες οι εμπλεκόμενες ελληνικές αρχές βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο, ενώ η Αθήνα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και υπάρχει απόλυτη επιφυλακή τόσο στα θαλάσσια όσο και στα χερσαία σύνορα της χώρας.

Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης βρίσκεται και το σενάριο μέλη της Χαμάς να επιχειρήσουν να εγκαταλείψουν την περιοχή εντάσσοντας στο «διάδρομο» διαφυγής τους την Ελλάδα. Εξ ού και σε όλες τις αρμόδιες αρχές υπάρχει συναγερμός.

«Όλα τα δεδομένα θα πέσουν στο τραπέζι»

Παράλληλα στο επίκεντρο βρίσκονται δηλώσεις Ισραηλινού Υπουργού για εκκένωση της Λωρίδας της Γάζας προς την Αίγυπτο, την ώρα που το πέρασμα της Ράφα προς τη χερσόνησο του Σινά παραμένει κλειστό και το τελευταίο που θέλει ο Πρόεδρος Αλ Σίσι στο Κάιρο είναι μία μαζική είσοδος παλαιστινιακού πληθυσμού, που θα του δημιουργήσει μεγάλο εσωτερικό πρόβλημα. Το δεδομένο αυτό εκτιμάται ότι μπορεί να στρέψει τις μεταναστευτικές ροές προς άλλες κατευθύνσεις προς τα βόρεια.

Σε πρώτο χρόνο το βάρος δίνεται στη φύλαξη των συνόρων. Παράλληλα έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας σε Ισραηλινούς, ενώ αυξημένη ετοιμότητα υπάρχει σε δομές φιλοξενίας όπου διαβιούν Παλαιστίνιοι.

Όλα τα δεδομένα θα πέσουν στο τραπέζι της σημερινής συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στις 12.00 υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή συζητήθηκε και κατά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, όπου εκφράστηκε η ανησυχία και για τη χριστιανική παρουσία στους Αγίους Τόπους. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι  σε επαφή με την ισραηλινή πλευρά για να προστατευθεί η Μονή Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα από πλήγματα των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA