Την άρση ασυλίας του προέδρου της «Ελληνικής Βουλής» Κυριάκου Βελόπουλου αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής, στο φόντο του άγριου περισταιτκού που σημειώθηκε μεταξύ του Κωνσταντίνου Φλώρου και του Βασίλη Γραμμένου.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε με 258 ψήφους «ΥΠΕΡ», 8 «ΟΧΙ» και 3 «ΠΑΡΩΝ» να άρει την ασυλία του Κυριάκου Βελόπουλου, μετά από μήνυση που υποβλήθηκε σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η υπόθεσή του αφορά σε συκοφαντική δυσφήμιση, μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο, που σύμφωνα με πληροφορίες υπέβαλε πρώην στέλεχος της Ελληνικής Λύσης, αξιωματικός ε.α του Πολεμικού Ναυτικού.
Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί υπέρ της άρσης ασυλίας του κατά πλειοψηφία με όλα τα κόμματα να τάσσονται υπέρ πλην του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών», ενώ το ίδιο είχε ζητήσει και ο ίδιος ο κ. Βελόπουλος.
- Γιώργος Μαζωνάκης: Το τολμηρό «Παιδί της νύχτας» που πίστευε ότι ως το τέλος θα αναζητούμε τι μας έμαθε η ζωή
- Δημοσκόπηση Star: Πώς κρίνουν οι πολίτες τις εξαγγελίες μετά τη ΔΕΘ - Η διαφορά μεταξύ ΝΔ - Τσίπρα
- Τι είναι η πλασμαφαίρεση: Πώς γίνεται η διαδικασία και οι ανεπιθύμητες επιπλοκές
- «Τόση ευτυχία, δεν ξέρουμε πού να τη βάλουμε»: Η ατάκα της Ράνιας Τζίμα για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.