Μενού
mitsotakis-sakellaroupoulou
Κυριάκος Μητσοτάκης - Κατερίνα Σακελλαροπούλου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποιούν αυτή την ώρα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, και συγκεκριμένα στις 12:00, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Ολοκαυτώματος, στο Θησείο.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η επιστολή για τα F-35, η καλύτερη επισφράγιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε τη συνάντηση αναφερόμενος στην επιστολή των ΗΠΑ για τα F-35. «Η επιστολή αυτή είναι η καλύτερη επισφράγιση του στρατηγικού βάθους των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Έχει ουσιαστικό αντίκρισμα στην αμυντική  θωράκιση», είπε.

Όσον αφορά τα πανεπιστήμια και τις καταλήψεις των φοιτητών, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «κάθε μεταρρύθμιση έχει και τις αντιδράσεις της. Ο σκοπός μας δεν είναι μόνο να ανοίξουμε την τριτοβάθμια στα μη κρατικά πανεπιστήμια». 

Σχετικά με την ακρίβεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Κάθε φορά που θα έχουμε πρόσθετες δημοσιονομικές δυνατότητες θα φροντίζουμε να αξιοποιούμε αυτό το πλεόνασμα». «Θα συνεχίσουμε όπως έχουμε δεσμευτεί στην υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων. Δεν θα εκλεγήκαμε για να παρατηρούμε την πολιτική μας ισχύ», συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τα μπλόκα των αγροτών, ο πρωθυπουργός είπε: «Ακούμε και τους αγρότες που δικαιολογημένα διαμαρτύρονται. Εμείς ήμασταν το κόμμα που στηρίξαμε τους αγρότες. Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές». 

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων: Στα πανεπιστήμια δεν μπορεί να σταματάει η λειτουργία τους». Για τους αγρότες είπε: «Στο θέμα του πρωτογενούς τομέα είναι σπουδαίο να υπάρχει διάλογος, γιατί έτσι εξασφαλίζουμε και την κοινωνική συνοχή».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA