Μενού
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Γρανάδα
Ο πρωθυπουργός σε παλαιότερη Σύνοδο Κορυφής | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το παρών στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που πραγματοποιείται σήμερα (06/10) στη Γρανάδα της Ισπανίας, δίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έστειλε σαφές μήνυμα σε συγκεκριμένς χώρες για την τήρηση του Κράτους Δικαίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «θα είμαστε αμετακίνητοι σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στο Κράτος Δικαίου», στέλνοντας παράλληλα μήνυμα και στην Κομισιόν για δράση.

Ειδικότερα, πρόσθεσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να είναι αντικειμενική στις εκτιμήσεις της για τις επιδόσεις των υποψήφιων κρατών-μελών και να μην επικρατεί η γεωπολιτική παράμετρος έναντι των κριτηρίων στήριξης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι είπε για τη διεύρυνση

Μιλώντας για τη διεύρυνση, συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως h ελληνική πλευρά προσήλθε στο Συμβούλιο με σταθερές θέσεις: για τη διεύρυνση ως μια διαδικασία που βασίζεται στις επιδόσεις των υποψήφιων χωρών, με κανόνες με βασικό κριτήριο το σεβασμό στο κράτος Δικαίου.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρέπει να αναγνωριστούν οι πρόοδοι που έχει πετύχει η ΕΕ στη διάρκεια της πανδημίας, στο RRF, στο θέμα της ενέργειας. Όπως είπε, «πρέπει πρώτοι εμείς να αναγνωρίσουμε την γεωπολιτική μας θέση», συμπληρώνοντας ταυτόχρονα ότι «πρέπει να κάνουμε ακόμη πολλά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA