Μενού
gada
ΓΑΔΑ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στις 12:30, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αντικείμενο της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ είναι οι αλλαγές σε πυροσβεστική και αστυνομία.

Όπως έχει γράψει ήδη ο Μαξιμιλιανός, ο Δημήτρης Μάλλιος, ο οποίος έχει την ευθύνη της ασφάλειας συνόρων, φέρεται να παίρνει τη θέση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, μετά τον Λάζαρο Μαυρόπουλο.

Το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει σήμερα για τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ, στην Πυροσβεστική και στο Λιμενικό, καθώς ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δεν ήταν ακόμα έτοιμος την Παρασκευή.

Άλλωστε μια σειρά αξιωματικών που ο ίδιος γνώριζε και εκτιμούσε δεν υπάρχουν πλέον στο Σώμα, μετά το κύμα εκκαθαρίσεων που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η βασικότερη αλλαγή που φέρνουν οι σημερινές κρίσεις είναι η αποστράτευση του Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος ολοκληρώνει τη θητεία του μετά από τέσσερα χρόνια στη θέση.

Αντικαταστάτης είναι ο ο αντιστράτηγος Δημήτρης Χούπης, σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση.  Ειδικότερα, ομόφωνα αποφασίστηκε:

  • Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΕΘΑ του Αντιστρατήγου Δημήτριου Χούπη στη θέση του Κωνταντίνου Φλώρου
  • Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΣ του Αντιστρατήγου Γεώργιου Κωστίδη στη θέση του Άγγελου Χουδελούδη.
  • Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΝ του Αντιναυάρχου Δημήτριου Ελευθερίου Κατάρα στη θέση του Γιάννη Δρυμούση.
  • Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΑ του Αντιπτεράρχου Δημοσθένη Γρηγοριάδη στη θέση του Θεμιστοκλή Μπουρολιά.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA