Μενού
Πλοίο
Έρευνες υδρογονανθράκων | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Διάβημα στον Έλληνα πρέσβη για έρευνα υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης έστειλε η Λιβύη, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των διπλωματικών πηγών του υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίες απάντησαν σχετικά.

Το διάβημα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το απέστειλε η κυβέρνηση της Τρίπολης, η νομιμοποίηση της οποίας αμφισβητείται από αρκετές χώρες, την προηγούμενη εβδομάδα ως αντίδραση στις έρευνες που πραγματοποιούσε ερευνητικό σκάφος στα οικόπεδα νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Διάβημα στον Έλληνα πρέσβη από τη Λιβύη - Η απάντηση ΥΠΕΞ

Διπλωματικές πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας στο διάβημα της Λιβύης στον Έλληνα πρέσβη, απάντησαν σχετικά: «Η ελληνική πρεσβεία στην Τρίπολη έλαβε ρηματική διακοίνωση σχετικά με τις έρευνες που διεξάγονται νότια της Κρήτης, η οποία θα απαντηθεί τις επόμενες ημέρες προσηκόντως από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών».

«Η Ελλάδα ακολουθεί και σε όλες τις ενέργειές της το διεθνές δίκαιο» συνέχισαν οι διπλωματικές πηγές για το διάβημα στον Έλληνα πρέσβη από τη Λιβύη, η κυβέρνηση της οποίας αμφισβητεί τα οικόπεδα και θεωρεί πως είναι δικά της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA