Το νέο αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος εγκαινιάζει αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ομιλία του οποίου μπορείτε να παρακολουθήσετε live.
Το τμήμα του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος θα δοθεί στην κυκλοφορία την Παρασκευή 1 Αυγούστου, ενώ τα πρώτα 10 χιλιόμετρα από το Μιντιλόγλι έως τον Αλισσό - που είναι το πιο δύσκολο τμήμα καθώς αποτελεί βελτίωση της υφιστάμενης εθνικής οδού - αναμένεται να είναι έτοιμα στα τέλη Νοεμβρίου.
Την ευθύνη διαχείρισης, συντήρησης και λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος έχει η Ολυμπία Οδός, που λειτουργεί και τον αυτοκινητόδρομο από την Ελευσίνα έως την Πάτρα.
Πού βρίσκονται οι 8 κόμβοι στον νέο αυτοκινητόδρομο
Το Reader παρουσιάζει το χάρτη με τους κόμβους του Πατρών - Πύργου, ενός αυτοκινητόδρομου που αναμένεται να βοηθήσει στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας.

Ο πρώτος (31) βρίσκεται στην ΒΙΠΕ, ενώ ακολουθούν:
- Κόμβος 32 Αλισσού
- Κόμβος 33 Κάτω Αχαΐας
- Κόμβος 34 Βάρδας
- Κόμβος 35 Κυλλήνης
- Κόμβος 36 Γαστούνης
- Κόμβος 37 Αμαλιάδας
- Κόμβος 38 Πύργου

Oι σταθμοί διοδίων και το κόστος
Όπως ενημέρωσε η Ολυμπία Οδός, σε ισχύ θα τεθεί το σύστημα διοδίων για τη ζώνη Κυλλήνη- Πύργος (29 χλμ.), ενώ η ζώνη Μιντιλόγλι – Κυλλήνη (46 χλμ.), η οποία περιλαμβάνει και τα εναπομείναντα υπό κατασκευή 10 χλμ. Μιντιλόγλι – Αλισσός, θα είναι σε ελεύθερη χρήση (άνευ διοδίου) έως την ολοκλήρωση της κατασκευής στα τέλη Νοεμβρίου.
Συγκεκριμένα, η σταδιακή λειτουργία του συστήματος χρέωσης αφορά τον μετωπικό σταθμό Πύργου και στις δύο κατευθύνσεις και τον πλευρικό σταθμό Αμαλιάδας με χρέωση από/προς Πύργο.

Η Πατρών- Πύργου είναι ο πρώτος πλήρως αυτοματοποιημένος αυτοκινητόδρομος στη χώρα που θα λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρονικά διόδια και μηχανήματα Αυτόματης Πληρωμής.
Παράλληλα, επεκτείνεται άμεσα στους ανωτέρω σταθμούς διοδίων το εκπτωτικό πρόγραμμα VALUE, που παρέχει κλιμακωτές εκπτώσεις από 15% έως και 60% σε οχήματα κατηγορίας 1 και 2 (με χρήση πομποδέκτη OΛΥΜΠΙΑ PASS ή Μοτοκάρτας Ολυμπίας Οδού) ανάλογα με τη συχνότητα διέλευσης σε κάθε μετωπικό ή πλευρικό σταθμό.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.