Μενού
andreas-loverdos
Ανδρέας Λοβέρδος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Το ΠΑΣΟΚ για μένα τελείωσε», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά την αποχώρησή του και αναφέρθηκε στα όσα τον ενόχλησαν στο κόμμα και το πώς τελικά πήρε την απόφαση να κλείσει αυτό το κεφάλαιο στη ζωή του.

«Στο κόμμα και τον πρόεδρό του έχω ευχηθεί να πάνε όσο το δυνατόν καλύτερα, να αποδοθούν οι προσπάθειές τους αλλά εγώ όχι πια. Είμαι πολιτικός, έχω θέματα για τα οποία μπορώ να μιλώ χωρίς να ξεγελάω κανέναν, μια σοβαρότητα: Παιδεία, Υγεία, Εξωτερική Πολιτική και οπωσδήποτε το Σύνταγμα το οποίο φαίνεται πως θα προταθεί η αναθεώρησή του και πάλι σε έναν χρόνο», είπε στο OPEN.

Ταυτόχρονα ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε πως «θα παρεμβαίνω στο δημόσιο διάλογο αλλά όχι πληθωρικά. Όχι κάθε μέρα».

Ανδρέας Λοβέρδος: Τι απαντά για τη μεταγραφή στη ΝΔ 

Ερωτώμενος για τα σενάρια που ακούγονται για την «μεταγραφή» του στη Νέα Δημοκρατία απάντησε πως: «Δεν έχω καμία συνομιλία και μάλιστα το είπα στην ανακοίνωσή μου ότι η απόφασή μου είναι για καλό και είναι πεντακάθαρη. Δεν είχα συμφωνήσει κάτι πριν το κάνω. Το έκανα γιατί θα το έκανα σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν είχα εκλεγεί. Βέβαια, αν είχα εκλεγεί θα ήταν πιο δύσκολο».

«Ήταν τόσο μεγάλες οι διαφορές στα θέματα, όπως της Υγείας, που δεν υπήρχε περίπτωση να μην υπάρξει σύγκρουση. Στην κοινοβουλευτική μου ομάδα ξέρουν πόσες φορές έλεγα πως η γνώμη μου είναι άλλη και δεν θα κάνω κάτι διαφορετικό από αυτό που λέει το κόμμα. Δεν ήθελα. Και το ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του και εμένα, συνέφερε να μην συγκρουόμαστε γιατί δεν θέλω να έχω κανέναν περιορισμό στον πολιτικό μου λόγο. Και εκείνοι δεν θέλανε να έχουν καθημερινές τριβές με στελέχη τους, όπως εγώ», συνέχισε ο κ. Λοβέρδος. 

Σε ερώτηση για το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε στον Νίκο Ανδρουλάκη, είπε σχετικά: «Η επιστολή μου είχε κορυφαίες διαφορές, στρατηγικού χαρακτήρα. Είπα πως αυτό είναι άκρως εμπιστευτικό. Το σεβάστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Το σέβομαι και εγώ και αυτό έμεινε στα μεταξύ μας». 

 

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.