Μενού
nicole malliotakis
Η Νικόλ Μαλλιωτάκη | AP
  • Α-
  • Α+

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ τοποθετήθηκε με δήλωσή της σχετικά με αναφορές ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν θα προχωρήσει με την πώληση αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Τουρκία, λέγοντας ότι μία τέτοια απόφαση του Μπάιντεν «πετά την Ελλάδα από το λεωφορείο» και πως αν όντως γίνει η πώληση, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι ο εξοπλισμός δεν θα χρησιμοποιηθεί «κατά των συμμάχων μας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Πιο αναλυτικά, στη δήλωση που απέστειλε στα Μέσα, η Νικόλ Μαλλιωτάκη επισημαίνει ότι η Ελλάδα «αποτελεί έναν από τους παλαιότερους φίλους των ΗΠΑ και αξιόπιστος σύμμαχος με πολλούς τρόπους, όπως το ότι κάνει πολλά περισσότερα από ότι αρκετές άλλες χώρες του ΝΑΤΟ για την υποστήριξη των διεθνών προσπαθειών στην Ουκρανία» ενώ στη συνέχεια ασκεί κριτική στον πρόεδρο Μπάιντεν λέγοντας:

«Η απόφαση του προέδρου Μπάιντεν να πετάξει την Ελλάδα κάτω από το λεωφορείο και να επιτρέψει σε μία χώρα που δεν επιθυμούσε να μπει στο ΝΑΤΟ μέχρι πρόσφατα, απλά ικανοποιεί τον Ερντογάν που είναι ο μοναδικός ηγέτης στο ΝΑΤΟ που δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία. Επιπλέον, η Τουρκία έχει υπονομεύσει τις επιχειρήσεις μας κατά του ISIS στη Συρία και έχει επανειλημμένως απειλήσει άλλη χώρα σύμμαχο (την Ελλάδα) με παράνομες υπερπτήσεις και ρητορική εισβολής ενώ έχει ένα μακρύ ιστορικό παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη καταλήγει στη δήλωσή της λέγοντας πως «εάν αυτή η πώληση (σ.σ. των F-16) πράγματι προχωρήσει, θα πρέπει να περιλαμβάνει όρους που να διασφαλίζουν ότι αυτός ο εξοπλισμός δεν θα χρησιμοποιηθεί σε βάρος των συμμάχων μας στην Ανατολική Μεσόγειο».


Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA