Μενού
Καπνογόνα οπαδών
Καπνογόνα οπαδών κατά τη διάρκεια αγώνα | EUROKINISSI / KOSTAS VILLA
  • Α-
  • Α+

Για την οπαδική βία και την είσοδο με κινητό τηλέφωνο στα γήπεδα, τις κάμερες αλλά και τον φάκελο που παραδόθηκε στον Άρειο Πάγο με τα ονόματα χούλιγκανς, μίλησε ο Γιώργος Μαυρωτάς, γενικός γραμματέας αθλητισμού.

Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, εφόσον προχωρήσει γρήγορα η πρόσβαση στο γήπεδο με τα εισιτήρια να επιδεικνύονται μέσω του κινητού τηλεφώνου και έτσι να εξασφαλίζεται η ταυτοπροσωπία, τότε θα έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα για την εξάλειψη της βίας. Και πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί φυσικά και η συνεργασία των ομάδων για να λειτουργήσει το μέτρο.

Αρχικά σημείωσε ότι «σχετικά με τα 200 άτομα που έδωσε ο κ. Οικονόμου στο φάκελο στην εισαγγελία, προφανώς έχει να κάνει με το γεγονός ότι αλλάζει η προσέγγιση του ζητήματος. Κάθε μία αποτελεί μία μεμονωμένη περίπτωση από αυτές που υπήρχαν τα τελευταία 15 χρόνια. Τώρα φαντάζομαι ότι θα υπάρξει μια σύνδεση των διαφόρων φακέλων και υποθέσεων έτσι ώστε να μπορέσουν να προκύψουν στοιχεία (…)». 

Ερωτηθείς για το μέτρο της διακοπής του πρωταθλήματος της Super League προκειμένου να μειωθεί η έξαρση του φαινομένου ο ίδιος απάντησε, «νομίζω ότι η λογική της διακοπής του πρωταθλήματος της Super League για δύο μήνες ενέχει και ένα σκοπό. Με άλλα λόγια, όταν μια κατάσταση βλέπεις ότι βαίνει επιδεινούμενη και κλιμακώνεται, πρέπει πρώτα να τη σταθεροποιήσεις και μετά να την θεραπεύσεις. Τώρα, στην προκειμένη περίπτωση που οι αγώνες της Σούπερ Λιγκ θα γίνονται και χωρίς θεατές, νομίζω ότι η προσοχή θα πέσει στα άλλα παιχνίδια, ώστε να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα και να μην υπάρχει, αυτή η διασπορά του χουλιγκανισμού στα άλλα αθλήματα». 

Στη συνέχεια υπογράμμισε το εξής: «Δεν πρόκειται να εξαφανίσεις το πρόβλημα της βίας. Το θέμα είναι να δημιουργήσεις τις συνθήκες ώστε να το ελαχιστοποιήσεις και αυτό δεν λύνεται μέσα σε δύο μήνες. Πρέπει να πάρουμε μέτρα, όπως κάνουν και άλλες χώρες (…) Απλώς χρειάζεται να δουλέψουμε μετά και σε θέματα πρόληψης, σε θέματα ακόμα και εκπαίδευσης μικρών ηλικιών». 

Τελειώνοντας, επισήμανε ότι, «εφόσον εφαρμοστούν αυτά που είναι να εφαρμοστούν από την πολιτεία, αλλά και από τις ομάδες -γιατί πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι πρέπει να γίνουν μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος- σε ένα πρόβλημα που τους πλήττει όλους, θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα, όπως για παράδειγμα αυτό για την πρόσβαση με ονομαστικοποίηση, τα εισιτήρια μέσω κινητού που θα διασφαλίζουν την ταυτοπροσωπία (…) Χρειαζόμαστε λοιπόν, τη συνεργασία και των ομάδων για να υπάρξει σωστή λειτουργία και ασφάλεια στους αγώνες». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA