Μενού
varoufakis.jpg
Ο Γιάνης Βαρουφάκης. | ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Με ανακοίνωσε που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης (13/02) το ΜέΡΑ25 καυτηριάζει τη στάση της ΔΑΠ απέναντι στον γραμματέα του κόμματος Γιάνη Βαρφουφάκη.

«Η γνωστή παράταξη των διαπλεκόμενων αντιγραφέων ΔΑΠ επιτέθηκε για άλλη μια φορά στον καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ Γιάνη Βαρουφάκη», τονίζεται αρχικά στη σχετική ανακοίνωση.

«Το μίσος αυτό έρχεται από παλιά και οφείλεται στην – όχι ιδιαίτερα παράλογη – αντίληψη του Βαρουφάκη ότι οι φοιτήτριες και οι φοιτητές πρέπει να έχουν μελετήσει για να εξεταστούν με επιτυχία. Η παράταξη της ήσσονος προσπάθειας έχει βέβαια άλλη άποψη», επισημαίνεται στη συνέχεια.

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25 «αφορμή της επίθεσης ήταν η ανακοίνωση του Βαρουφάκη ότι το μάθημα της Πολιτικής Οικονομίας δεν θα εξεταστεί εξ αποστάσεως».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «υπήρχε μάλιστα ρύθμιση για προφορική, με φυσική παρουσία, εξέταση των επί πτυχίω».

«Αντιμετωπίζοντας το φάσμα του να χρειαστεί να διαβάσουν για να περάσουν – ανήκουστα πράγματα για τους ΔΑΠίτες – η παράταξη-λέσχη καταγγέλλει τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 σε όλα τα όργανα του ΕΚΠΑ ότι δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις και αρνείται να κάνει διαδικτυακές – κατ’ όνομα μόνον – εξετάσεις», σύμφωνα με το ΜέΡΑ25.

«Δεν είναι μόνο ο Βαρουφάκης»

«Φυσικά, δεν είναι μόνο ο Βαρουφάκης που αρνείται να παίξει αυτή την φάρσα-γελοιοποίηση του πανεπιστημίου για να ικανοποιήσει τα κελεύσματα μιας αντισυνταγματικής κυβερνητικής πολιτικής. Πολλά άλλα μέλη ΔΕΠ του τμήματος αρνούνται να παίξουν το παιχνιδάκι των ψευτοεξετάσεων», υπογραμμίζει το ΜέΡΑ25.

Κατά την ίδια ανακοίνωση «σχεδόν 500 μέλη ΔΕΠ από όλα τα πανεπιστήμια έχουν υπογράψει κείμενο στο οποίο εξηγούν γιατί αρνούνται να οργανώσουν διαδικτυακές εξετάσεις».

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης όμως στοχοποιήθηκε από την παράταξη-γάγγραινα γιατί και στο παρελθόν έχει σταθεί εμπόδιο στα σχέδια τους για τον ευτελισμό της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης», επισημαίνεται.

«Αχρείος ο ρόλος τους»

«Όποιοι ξέρουν τον αχρείο ρόλο αυτής της παράταξης στα πανεπιστήμιά μας δεν θα εκπλαγούν», τονίζει το ΜέΡΑ25.

«Το να σε βρίζουν οι ΔΑΠίτες και το σινάφι τους αποτελεί τίτλο τιμής για κάθε πανεπιστημιακό και ασφαλή ένδειξη ότι επιτελεί με ακεραιότητα το ακαδημαϊκό του καθήκον», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο τέλος της ανακοίνωσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA