Μενού
Γήπεδο ποδοσφαίρου
Γήπεδο ποδοσφαίρου | ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Διευκρινίσεις από το υπουργείο Αθλητισμού όσον αφορά στα μέτρα κατά της οπαδικής βίας που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα (11/12), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι για δύο μήνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες στη Super League 1, αλλά δεν παρείχε ενημέρωση σχετικά με το εάν θα έχουν κόσμο ή όχι τα ματς του Κυπέλλου Ελλάδος. Στη σχετική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εξήγησε πως θα υπάρξουν περαιτέρω ανακοινώσεις τις επόμενες ώρες. 

Το υπουργείο, λοιπόν, ενημέρωσε πως τα παιχνίδια του Κυπέλλου, αλλά και τα φιλικά παιχνίδια θα διεξάγονται, επίσης, χωρίς θεατές. 

«Σε συμπληρωματική ενημέρωση, επισημαίνεται ότι το μέτρο της απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων και της παρουσίας θεατών έως και τις 12 Φεβρουαρίου 2024, όπως προβλέπεται και στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ισχύει και στους αγώνες ποδοσφαίρου του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς και φιλικών αγώνων, εφόσον η γηπεδούχος ομάδα συμμετέχει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 1) περιόδου 2023-2024» αναφέρθηκε στη σχετική ενημέρωση.

Τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την πάταξη της οπαδικής βίας είναι τα εξής:

  • Διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για τους επόμενους 2 μήνες, δηλαδή μέχρι 12 Φεβρουαρίου 2024. Το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και για τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων β΄ της Super League 2 οποίες ανήκουν στις αντίστοιχες ΠΑΕ της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας: Ολυμπιακός Β, Παναθηναϊκός Β, ΑΕΚ Β, ΠΑΟΚ Β.
  • Με έκδοση ΚΥΑ, το μέτρο θα επεκτείνεται, κατά περίπτωση, και σε εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες.
  • Χωρίς κόσμο θα διεξαχθεί ο εντός έδρας αγώνας του Ολυμπιακού με την Τόπολα στις 14 Δεκεμβρίου. 
  • Θα μπουν κάμερες υψηλών προδιαγραφών στα γήπεδα.
  • Θα χρησιμοποιηθεί σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων και θα γίνεται ταυτοπροσωπία τους.
  • Κυρώσεις κατά ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων, πέραν όσων προβλέπονται από την αθλητική δικαιοσύνη.

Μετά το πέρας αυτής της περιόδου, θα επανεξεταστούν και θα φανεί εάν θα αρθούν ή θα υπάρξει παράτασή τους. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA