Μενού
Μιλένα Αποστολάκη
Μιλένα Αποστολάκη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η Μιλένα Αποστολάκη σχολίασε το κοινωνικό μήνυμα της αποχής την επομένη των ευρωεκλογών, πρότεινε τρόπους «εξυγίανσης» της συντελεστικής λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ, και αναφέρθηκε στην απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου στα σχόλια περί «Ολαντρέου».

«Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών έχει δυο αρνητικά δεδομένα: Την τεράστια αποχή, την περιορισμένη άνοδο μας παρά την κατάρρευση της ΝΔ και την
περαιτέρω υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε στην κοινή συνεδρίαση της ΠΣ και ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

«Γίνεται πολύς λόγος για την ασυμμετρία του εκλογικού αποτελέσματος ανάμεσα στην περιφέρεια και το λεκανοπέδιο. Στο λεκανοπέδιο ο παρεμβατικός ρόλος των βουλευτών δεν έχει καμία σχέση με εκείνον στην περιφέρεια. Στο λεκανοπέδιο αξιολογείται η κυβερνησιμότητα του κόμματος», σημείωσε.

Μιλένα Αποστολάκη: Οι αλλαγές που ανέφερε

Και αυτή την προσδοκία δεν καταφέραμε να την εκφράσουμε με δυναμισμό και προοπτική. Οι λόγοι ασφαλώς είναι πολλοί. Θα σταθώ σε έναν σημαντικό προκειμένου ένα αξιόπιστο πολιτικό σχήμα να ανταποκριθεί σε κυβερνητικές ευθύνες. Αναφέρομαι στη λειτουργία μας και πόσο πολιτικά χρήσιμο θα ήταν:

  1. Ένα ΠΑΣΟΚ με 11μελές και όχι 31μελές Πολιτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και αποτελεί το κεντρικό καθοδηγητικό όργανο για όλα τα μείζονα πολιτικά και κοινοβουλευτικά ζητήματα, παρέχοντας στιβαρή πολιτική καθοδήγηση και νομιμοποίηση στις πολιτικές αποφάσεις.
  2. Σύμβουλοι του Προέδρου για την Εξωτερική πολιτική και την Άμυνα, την Οικονομία, τους Θεσμούς και το κράτος, την Παιδεία, την Υγεία και την Ενέργεια οι οποίοι θα συγκροτούν ένα μόνιμο σώμα διαβούλευσης με τον Πρόεδρο και θα συνιστούσαν για την κοινωνία μαζί με την Κοινοβουλευτική ομάδα μια προμετωπίδα αυριανών στελεχών που θα πάρουν το τιμόνι της χώρας και θα κυβερνήσουν με γνώση, δικαιοσύνη, διαφάνεια και υπευθυνότητα.
  3. Μια κοινοβουλευτική ομάδα που δεν αντιπαρατίθεται την παραμονή της συζήτησης στη Βουλή κρίσιμων νομοσχεδίων, στέλνοντας ένα μήνυμα διαίρεσης και έλλειψης συντονισμού, αλλά τοποθετείται συντεταγμένα καθώς έχει προηγηθεί μια επίσης συντεταγμένη απόφαση σε ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος, νομιμοποιημένη και δεσμευτική για όλες και όλους μας.
  4. Ένα κόμμα που έχει από την πρώτη στιγμή γραμματέα τομέα αυτοδιοίκησης. Όμως τα ζητήματα λειτουργίας όσο σοβαρά και να είναι έπονται του πολιτικού προτάγματος, της πολιτικής συνθήκης που θα ενεργοποιήσει την κοινωνία, θα γεννήσει ελπίδα , θα προκαλέσει ξανά την συμμετοχή των πολιτών. Και αυτή η συνθήκη είναι η ενοποίηση του προοδευτικού χώρου.

«Ο Πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου με την ευγένεια που τον διακρίνει θύμισε πολύ εύστοχα και αναγκαία μέσα από τον προχθεσινό του αστεϊσμό περί Ολαντρέου όσα ζήσαμε, όσα έγιναν, όσα ειπώθηκαν από έναν πολιτικό που έγινε ο κατ´ εξοχήν εκφραστής του αριστερού λαϊκισμού και του διχασμού και σήμερα μιλά για πολλαπλασιασμούς», ανέφερε ακόμα.

«Το μέλλον απαιτεί γενναιοδωρία. Απαιτεί υπερβάσεις και προσήλωση στο αύριο έναντι του χτες. Η ενοποίηση ενός κατακερματισμένου και χωρίς πυξίδα σήμερα
προοδευτικού χώρου είναι αναγκαιότητα και χρέος».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε επίσης πως «Το έχουμε κάνει στο παρελθόν, οφείλουμε να το ξαναπετύχουμε. Δεν αναφέρομαι σε κινήσεις κορυφής, και συγκυριακές συγκολλήσεις που εξυπηρετούν μόνο τους ενδιαφερόμενους.

«Πρέπει να ξαναγεννηθεί η ελπίδα»

Αναφέρομαι σε εκείνο τον πολλαπλασιασμό των δυνάμεων που η δημοκρατική παράταξη ως αυθεντικός εκφραστής της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς έχει στο παρελθόν κάνει πράξη μέσα από το αξιόπιστο πολιτικό της σχέδιο για τη χώρα πάνω στο οποίο πρέπει να ξαναγεννηθεί η ελπίδα της νέας αλλαγής».

«Αυτή είναι μια αναγκαία συνθήκη για την μεγάλη επιστροφή όχι μόνο της πλειοψηφικής δημοκρατικής παράταξης, αλλά και της επαναφοράς της συμμετρίας του πολιτικού συστήματος, η οποία αποτελεί άμεση, δημοκρατική και θεσμική αναγκαιότητα», πρόσθεσε.

«Και κάτι λίγο πιο προσωπικό: Δημοσιογράφοι τις τελευταίες μέρες με ρωτούν συνέχεια σε ποια κατηγορία να με εντάξουν; Στους υποστηριχτές ή στους αμφισβητίες».

«Στις εκλογές του 2023 επέστρεψα ως υποψήφια για να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις σε αυτή την αναγκαιότητα στην οποία αναφέρθηκα, την μεγάλη επιστροφή της πλειοψηφικής δημοκρατικής παράταξης.

Δεν επέστρεψα για να αθροιστώ σε ομάδες, δεν επέστρεψα για να μετατραπώ σε οπαδό. Με καθοδηγεί ένα σημαντικότερο κίνητρο που αφορά τις ανάγκες της παράταξης μας, τις ανάγκες της χώρας, τις ανάγκες των πολιτών», τόνισε.

«Θα αγωνιστώ για να μην υπάρξει ρευστοποίηση του ΠΑΣΟΚ. Θα αγωνιστώ για να γίνουν πράξη όσα αναγκαία κατά την κρίση μου προανέφερα. Θα αγωνιστώ για να μην πληγεί η ενότητα της παράταξης. Αυτός είναι ο δικός μου αγώνας», είπε καταληκτικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA