Μενού
mitsotakis-rodos
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στη Ρόδο βρίσκεται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο αυτοψίας που πραγματοποιεί στο νησί που έπληξε η καταστροφική φωτιά, όπου έδωσε το παρών, μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Μάλιστα, διαβεβαίωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνησή του, αλλά και οι αρμόδιοι φορείς «θα δουλέψουμε, έτσι ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο η ζημιά στο φυσικό περιβάλλον του νησιού». Παράλληλα, στάθηκε εκτενώς στην προσπάθεια που έγινε για την αντιμετώπιση της δασικής πυρκαγιάς και στις συντονισμένες ενέργειες, που έχουν γίνει, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη για τη δαιχείριση της φωτιάς

Ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της τοποθέτησης του, απένειμε τα εύσημα στην τοπική κοινωνία της Ρόδου, τις τοπικές αρχές, την Πυροσβεστική και στο Λιμενικό Σώμα, για τη μεγάλη συμβολή τους στην κατάσβεση της φωτιάς και κυρίως στην απομάκρυνση χιλιάδων κατοίκων κι επισκεπτών από τις πληγείσες περιοχές.

«Στόχος μας είναι επίσης - τόνισε ο πρωθυπουργός- να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος στο νησί και ήδη προς την κατεύθυνση αυτή βρίσκεται μεγάλη τουριστική καμπάνια.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, επίσης, ότι η επόμενη χρονιά θα μας βρει ακόμα πιο έτοιμους στο σύνολο της χώρας, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της σύσκεψης, έγινε ενημέρωση για τις λύσεις που έχουν δρομολογηθεί, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κο Λευτέρη Αυγενάκη, από την υφυπουργό τουρισμού κα Έλενα Ράπτη, από τον υφυπουργό κλιματικής κρίσης κο Τριαντόπουλο και από τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών κο Θεόδωρο Λιβάνιο, καθώς και από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κο Λυκουρέντζο και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες..

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA