Μενού
mitsotakis
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνη. | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

«Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο και ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε προεκλογική του ομιλία του σήμερα (16/05) το απόγευμα στην Κατερίνη.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «η μόνη υπεύθυνη πατριωτική δύναμη, που εγγυάται τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας είναι η Νέα Δημοκρατία».

«Θέλω να κάνω μία αναφορά σε αυτούς που μας ασκούν κριτική, είτε γιατί δεν είμαστε, λέει, αρκετά πατριώτες, είτε γιατί δεν είμαστε αρκετά χριστιανοί», είπε αρχικά..

«Στους δεύτερους θα πω, πολύ απλά, ότι χριστιανόμετρο δεν υπάρχει. Και τις σχέσεις μας με την πίστη και την Ορθοδοξία δεν θα επιτρέψουμε να τις καπηλευτεί κανείς και κανένα κόμμα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

mitsotakis

«Και νομίζω σε όλους αυτούς απάντησε πολύ λιτά, αλλά και αυστηρά, ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σε αυτούς, δε, που ισχυρίζονται ότι είναι πιο πατριώτες από εμάς, θα τους πω μόνο ότι ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια», πρόσθεσε.

«Σε αυτούς που θωράκισαν την άμυνα της χώρας, σε αυτούς που ενίσχυσαν το κύρος της χώρας. Αυτές τις προϋποθέσεις μόνο η Νέα Δημοκρατία τις πληρεί», σημείωσε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: «Επιστολή στην Φον ντερ Λάιεν»

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι αύριο (17/05) θα στείλει επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, για την ακρίβεια.

«Πώς μπορούμε ενδεχομένως να κινητοποιήσουμε την Ευρώπη και για τα ζητήματα που αφορούν την ακρίβεια; Αύριο θα στείλω μία επιστολή στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», υποστήριξε.

mitsotakis

«Να αναδείξω σε ευρωπαϊκό επίπεδο ένα ζήτημα που μας απασχολεί όλους. Και έχει να κάνει με τις συγκριτικές τιμές των προϊόντων των πολυεθνικών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», συμπλήρωσε.

«Και έχω ένα απλό ερώτημα. Εάν έχουμε ενιαία αγορά; Γιατί ανεχόμαστε διαφοροποιήσεις τιμών στα ελληνικά super market σε σχέση με super market σε άλλες χώρες;», τόνισε.

Μητσοτάκης: «Παρεμβάσεις για τις τιμές»

«Και θα ζητήσω ευρωπαϊκές παρεμβάσεις έτσι ώστε να έχουμε εναρμόνιση τιμών απέναντι στις πολυεθνικές που ενδεχομένως να εκμεταλλεύονται την παρουσία τους σε κάποιες χώρες. Γιατί πρέπει να βάλουμε την Ευρώπη μπροστά σε αυτό τον αγώνα», είπε επίσης.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός άρχισε την ομιλία του, λέγοντας πως «κάθε φορά που βρίσκομαι στη Μακεδονία, στη γενέτειρα του εθνάρχη και ιδρυτή της παράταξής μας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, αισθάνομαι πάντα μία ξεχωριστή συγκίνηση».

mitsotakis

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA