Μενού
mitsotakis - pierrakakis
Συνάντηση Μητσοτάκη - Πιερρακάκη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κυριάκο Πιερρακάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου είχε σήμερα (27/07) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν οι προτεραιότητες του υπουργείου την επόμενη τετραετία.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι σχεδιασμοί για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, και μεταξύ αυτών και αυτοί των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, για τα οποία ο πρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε: «Είμαστε έτοιμοι «να καταθέσουμε μία συγκροτημένη νομοθετική πρωτοβουλία που να δίνει τη δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων και στην πατρίδα μας, με πολύ υψηλές προδιαγραφές όμως -εκεί δεν πρόκειται να κάνουμε καμία απολύτως έκπτωση».

«Δεδομένη η στήριξη στο δημόσιο πανεπιστήμιο»

Δεν έλειψαν, παράλληλα, οι αναφορές του πρωθυπουργού στη δημόσια παιδειά, σημειώνοντας πως «η στήριξη στο δημόσιο πανεπιστήμιο είναι δεδομένη προτεραιότητα της κυβέρνησης και τώρα βρισκόμαστε ακριβώς στην περίοδο που εφαρμόζουμε το νομοθετικό πλαίσιο, το νόμο - πλαίσιο που ψηφίστηκε από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με πανεπιστήμια τα οποία θα είναι ανοιχτά προς τη κοινωνία, προς τον κόσμο των επιχειρήσεων».

Μίλησαν, επίσης, και για τη σημερινή ανακοίνωση των βάσεων, όπως προέκυψε από τη διαδικασία των Πανελλήνιων Εξετάσεων. Συγκεκριμένα, στις δηλώσεις του, έκανε αρχικά ένα σχόλιο για τα παιδιά που δεν τα κατάφεραν, επισημαίνοντας ότι «η ζωή είναι γεμάτη και άλλες ευκαιρίες και σίγουρα δεν σταματά ποτέ στο επίπεδο της μιας εξέτασης».

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στο μεταρρυθμιστικό που έχει σχεδιάσει το υπουργείο Παιδείας, λέγοντας ότι ξεκινάει από την προσχολική αγωγή «στην οποία θέλουμε να δώσουμε μία πολύ μεγάλη βαρύτητα μεταφέροντας και αρμοδιότητες από άλλα υπουργεία στο υπουργείο Παιδείας».

Το «ευχαριστώ» στους εκπαιδευτικούς

Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης είπε «ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς μας. Τίποτα από αυτά τα οποία κάνουμε δεν μπορεί να γίνει πράξη χωρίς τη δική τους στήριξη.

» Εμείς θέλουμε να ακολουθήσουμε πολιτικές χειραφέτησης των εκπαιδευτικών μας, των διευθυντών μας, να τους δώσουμε την ελευθερία και τη δυνατότητα να μπορούν να διεκπεραιώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία, μέσα στα πλαίσια τα γενικά τα οποία θέτουμε, αλλά χωρίς να περιστείλουμε την ευρηματικότητά τους και τη διάθεσή τους να κάνουν την εμπειρία στην τάξη ολοένα και πιο δημιουργική για τα παιδιά.»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.