Μετά την ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Τασούλα ως πρόταση της ΝΔ για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήρε και το έργο της απερχόμενης Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
«Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία έχω ήδη ενημερώσει για την επιλογή μου, τίμησε την αποστολή της με συνέπεια και με αίσθημα ευθύνης», είπε για την απερχόμενη ΠτΔ ο πρωθυπουργός.
«Κρατώντας πάντοτε ψηλά την εθνική αξιοπρέπεια, εισέφερε στον θεσμό ένα νέο, ανθρώπινο υπόδειγμα Προέδρου. Με προτάγματα πολιτισμού και επιστήμης, αλλά και αναπτύσσοντας μία ανεπιτήδευτη επικοινωνία με τους πολίτες», πρόσθεσε.
Διαβάστε ακόμη: Οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας - Πώς και κάθε πότε εκλέγεται
«Αφήνει θετικό αποτύπωμα» η Σακελλαροπούλου
«Έκρινα, όμως, ότι κατά το επόμενο διάστημα και σε ένα ταραγμένο διεθνές περιβάλλον, η πατρίδα χρειάζεται Πρόεδρο της Δημοκρατίας με μακρά διαδρομή στα κοινά και με σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά».
«Σε κάθε περίπτωση, αφήνει θετικό αποτύπωμα στην Ιστορία της χώρας. Ως Πρωθυπουργός και ως απλός πολίτης την τιμώ και θέλω να την ευχαριστήσω από καρδιάς».
Σημειώνεται τέλος, πως σύμφωνα με πληροφορίες, η μετάθεση της σημερινής συνάντησης μεταξύ του πρωθυπουργού και της κας Προέδρου, έγινε σε πλήρη συνεννόηση με την ίδια.
- Ο Έλληνας που «λύγισε» τον Τσακ Νόρις: Η συγκλονιστική ιστορία του Δημήτρη Χαβάνα
- Ολόκληρη οικογένεια κατακρεούργησε τον γαμпρό: Το έγκλημα στη Γουμένισσα που σόκαρε την Ελλάδα
- Οι τέσσερις λόγοι που η Ευρώπη δεν θα βοηθήσει τον Τραμπ στον πόλεμο
- Το «τραγούδι του Γιάνη Βαρουφάκη» σαρώνει στα κλαμπ της Ρωσίας
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.