Μενού
mitsotakis kat
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Άδωνι Γεωργιάδη στο ΚΑΤ. | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Το νοσοκομείο ΚΑΤ επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (18/05) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην Κλινική Χεριού-Μικροχειρουργικής Άνω Άκρου του ΚΑΤ, που ανακαινίστηκε πρόσφατα, όπως επίσης και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, όπου οι εργασίες ανακαίνισης είναι σε εξέλιξη.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευαν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τον Διοικητή του νοσοκομείου Γιάννη Ηλιόπουλο και τον Διευθυντή της κλινικής, Μάνο Φανδρίδη, στις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις της κλινικής, που αποτελεί τη μοναδική οργανωμένη στο ΕΣΥ για το χέρι, το άνω άκρο και τη μικροχειρουργική.

Να σημειωθεί ότι η κλινική εφημερεύει 365 το χρόνο για επείγοντα περιστατικά, ενώ από τους εξειδικευμένους γιατρούς της διενεργούνται σε ετήσια βάση 3.500 χειρουργεία, δηλαδή πάνω από το 22% των 15.000 χειρουργείων που διενεργούνται συνολικά στο νοσοκομείο.

mitsotakis

Μητσοτάκης: «Κορυφαία υποδομή»

«Είναι πολύ σημαντικό ότι εδώ μιλάμε για μία κορυφαία, θα έλεγα, υποδομή ως προς τα χειρουργεία του χεριού. Νομίζω θα τη ζήλευε πολύ και ο ιδιωτικός τομέας και είναι σε ένα δημόσιο νοσοκομείο», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συνολική βελτίωση των υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Εδώ βλέπουμε την πλήρη ανακαίνιση της κλινικής μικροχειρουργικής. Πριν από λίγο είδαμε την πλήρη ανακαίνιση των τμημάτων επειγόντων περιστατικών. Είναι κάτι το οποίο δεν θα το δουν οι ασθενείς από τη μία στιγμή στην άλλη, όμως βήμα-βήμα οι υποδομές πια του Εθνικού Συστήματος Υγείας βελτιώνονται», είπε.

mitsotakis

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε, επίσης, τον ρόλο της κλινικής στην παροχή καινοτόμων υπηρεσιών καθώς και την εκπαίδευση των νέων ιατρών.

«Χαιρόμαστε πολύ ειδικά όταν υποστηρίζουμε και την καινοτομία και την εκπαίδευση, βέβαια, και των νέων γιατρών μας. Γιατί και αυτό έχει μια μεγάλη σημασία, το πώς το ΕΣΥ θα είναι ελκυστικό και για νέους γιατρούς, οι οποίοι θα μπορούν να μάθουν δίπλα στους παλαιότερους και εμπειρότερους», υπογράμμισε.

«Ενσωματώνουμε αυτή τη στιγμή όλες τις εξελίξεις της μικροχειρουργικής. Το ιατρικό προσωπικό στο ΕΣΥ αυτό έχει την υποχρέωση να κάνει: να ενσωματώνει όλες τις εξελίξεις στην επιστήμη, γιατί αυτό έχει το καλύτερο αποτέλεσμα για τον ασθενή», είπε από την πλευρά του ο Διευθυντής της κλινικής, Μάνος Φανδρίδης.

«Σημαντική αναβάθμιση»

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ σε έναν χώρο ο οποίος αναβαθμίζεται σημαντικά και για εμάς τους εργαζόμενους, το νοσηλευτικό προσωπικό, το ιατρικό, αλλά κυρίως για τον ασθενή. Άρα, ευχαριστούμε όλοι εμείς την πολιτεία. Θέλω να ευχαριστήσω εσάς προσωπικά για τη στήριξη στο έργο -γιατί το έργο έχει σημασία- και τη στήριξη στους ασθενείς και στην κοινωνία», προσέθεσε.

mitsotakis

Κατά την επίσκεψή του στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Διοικητή Γιάννη Ηλιόπουλο και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη για τις εργασίες ανακαίνισης, προϋπολογισμού 6,1 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι σε εξέλιξη στο νοσοκομείο, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA