Μενού
kuriakos-mitsotakis
Κυριάκος Μητσοτάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Θέλω όλοι μαζί να πολεμήσουμε τη χαλαρή ψήφο. Να παλέψουμε με τους συμπολίτες μας που μπορεί να είναι δυσαρεστημένοι… Είναι ώρα να δουν τη μεγάλη εικόνα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ

«Ενδεχομένως συμμετείχαμε σήμερα σε μια εξήγηση γιατί η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κόμμα στην πατρίδα μας και ένα από τα ισχυρότερα αν όχι το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Γιατί συναντιόνται στο ευρωψηφοφέλτιο άνθρωποι από διαφορετικές διαδρομές εκπροσωπώντας κάθε γωνιά της πατρίδας μας αλλά και κάθε γωνιά του ελληνισμού παγκοσμίως», είπε ο πρωθυπουργός. 

«Που μπορούν να συστεγάζονται κάτω από την ίδια στέγη που συνενώνει διαφορετικά ρεύματα ε αυτή τη μεγάλη κοίτη του προοδευτισμού και του υπεύθυνου πατριωτισμού», συμπλήρωσε. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σίγουρος πως η «ευρωομάδα όπως θα προκύψεις από τις εκλογές 9ης Ιουνίου, θα μπορέσει να μας εκπροσωπήσει επάξια σε μια ευρωβουλή και μια Ευρώπη που θα αντιμετωπίσει πολλές και μεγάλες προκλήσεις. Και η ΝΔ σε αυτές τις μεγάλες προκλήσεις πρέπει να είναι ισχυρή». 

«Εμείς είμαστε το κόμμα της Ευρώπης, που βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και σταθερά φέραμε την πατρίδα μας πιο κοντά στην Ευρώπη κάθε μέρα και σε κάθε πεδίο πολιτικής», τόνισε. 

«Το 2024 δεν είναι 2019. Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ. Μεγάλες γεωπολιτικές αστάθειες. Μεγάλες οικονομικές προκλήσεις. Το να ακούγεται σε αυτή την Ευρώπη που αλλάζει ισχυρή η φωνή της πατρίδας μας είναι σημαντικό. Γι’ αυτό ψηφίζουμε. Για μια ισχυρή ΝΔ σε μια Ευρώπη που αλλάζει για να μπορούμε να εξακολουθούμε να δίνουμε τις μεγάλες μάχες όπως τις δώσαμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την περασμένη 5ετία. Μάχες που κερδίσαμε», είπε. 

«Μάχες που μας επέτρεψαν να μετατρέψουμε την Ελλάδα από το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης σε μια χώρα που σήμερα μιλάει με αξιοπιστία όχι μόνο για τα δικά της προβλήματα αλλά για τα γενικά ζητήματα. Η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων. Κι αυτό οφείλουμε να το κατοχυρώσουμε και να το εξελίξουμε», συνέχισε. 

«Η Ελλάδα είναι η μεγάλη κερδισμένη του Ταμείου Ανάκαμψης. 36 δισ. ευρώ. Δώσαμε πολλές ευρωπαϊκές μάχες. Θα σταθώ σε μία που έχει πολύ μεγάλη σημασία. Τη θωράκιση των εξωτερικών συνόρων της πατρίδας μας», είπε. 

«Όταν το Μάιο 2020 βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια απρόκλητη εισβολή κάναμε το καθήκον μας αλλά κάναμε και κάτι παραπάνω αγωνιστήκαμε πολύ για να αλλάξει η προσέγγιση της Ευρώπης στη μεταναστευτική πολιτική. Ότι πρέπει να ξεκινάει από τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Είναι μια μεγάλη εθνική επιτυχία για την πατρίδα μας», επεσήμανε. 

«Σκεφτείτε τις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης πενταετίας. Τα μεγάλα ζητήματα της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας. Πώς θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε στην Ευρώπη περισσότερες καλές δουλειές. Και να σκεφτούμε ποιον θέλουμε τελικά ισχυρό να πάει στην Ευρώπη να διαπραγματευτεί το νέο Ταμείο Ανάκαμψης», ανέφερε. 

«Ή την άλλη πρόκληση της Ευρώπης, την κοινή μας άμυνα. Δοκιμάζεται η Ευρώπη από τον πόλεμο στην Ουκρανία και μια νέα κρίση στη Μέση Ανατολή. Η συζήτηση για κοινή χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Άμυνας έχει ανοίξει για τα καλά και με δική μου πρωτοβουλία. Πρέπει να έχουμε κοινή πρωτοβουλία για κοινή χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών δαπανών για την άμυνα. Σκεφτείτε τις νέες προκλήσεις για την Κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική», είπε. 

«Δεν ήμασταν εμείς η πολιτική οικογένεια που εισηγήθηκε πράσινη μετάβαση με τόσο μεγάλη ταχύτητα που δημιουργεί πρόβλημα σε αγρότες και κτηνοτρόφους μας. Ήταν οι σοσιαλιστές και οι πράσινοι. Ποιος θα δώσει τις μάχες; Πρέπει να είναι η ισχυρή ΝΔ όπως θα επιβεβαιωθεί ξανά στις 9 Ιουνίου», σημείωσε. 

Για το δημογραφικό είπε πως «δεν αποτελεί μόνο ελληνική πρόκληση. Είναι ευρωπαϊκή πρόκληση. Και έχει έρθει η ώρα να αντιμετωπιστεί μέσα από πιο συγκροτημένες ευρωπαϊκές πολιτικές». 

«Στείλτε μήνυμα σταθερότητας»

«Δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Είναι μια εθνική κάλπη που θα έχει αντίκτυπο και στην εσωτερική πολιτική κατάσταση. Όσο πιο ισχυρή είναι Η ΝΔ το βράδυ της 9ης Ιουνίου τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα και τόσο πιο γρήγορα και τολμηρά θα μπορούμε να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες εσείς μας δώσατε εξουσιοδότηση τον Ιούλιο του 2023», τόνισε. 

«Επιμένω πολύ στη σταθερότητα γιατί ακούω και από δυσαρεστημένους συμπολίτες μας να λένε: στείλτε μήνυμα. Εγώ θα σηκώσω το γάντι και θα πω στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις ευρωεκλογές», συμπλήρωσε. 

«Αντιπολίτευση με εμμονή δεν είναι εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης»

«Δεν θα μιλήσω για την αντιπολίτευση. Θα πω μόνο ότι απέναντί μας αντί για επιλογή φαίνεται να υπάρχει εμμονή. Μία εμμονή να πέσει ο Μητσοτάκης. Αυτό δεν συνιστά εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης ούτε πρόταση για το μέλλον της Ευρώπης», τόνισε. 

«Οι ευρωεκλογές η τελευταία κάλπη πριν το 2027»

«Θέλω όλοι μαζί να πολεμήσουμε τη χαλαρή ψήφο. Να παλέψουμε με τους συμπολίτες μας που μπορεί να είναι δυσαρεστημένοι… Είναι ώρα να δουν τη μεγάλη εικόνα. Βλέπετε τις γίνεται στη Μέση Ανατολή στο χείλος του γκρεμού. Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει να είναι ένας πόλος σταθερότητες με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις», συνέχισε ο πρωθυπουργός. 

«Θα ζητήσω απ’ όλους δείτε τη μεγάλη εικόνα. Να κινητοποιήσουμε και να συσπειρώσουμε τον κόσμο μας εξηγώντας γιατί η νίκη της ΝΔ έχει τόσο μεγάλη σημασία. Οι ευρωεκλογές είναι η τελευταία εθνική κάλπη πριν τις εκλογές του 2027», συνέχισε. 

«Το χρωστάμε στη ΝΔ στα 50 της χρόνια να της κάνουμε ένα δώρο. Και ποιο καλύτερο δώρο από το να είναι μια πανίσχυρη ΝΔ το βράδυ της 9ης Ιουνίου. Νικήτρια στις ευρωεκλογές. Σταθερά τολμηρά πιο κοντά στην Ευρώπη σε μια Ευρώπη που αλλάζει», κατέληξε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA