Μενού
mitsotakis-vouli
Κυριάκος Μητσοτάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Να ζητήσει «συγγνώμη» για το «sugar daddies» ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον γενικό γραμματέα του Δημήτρη Κουτσούμπα, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

«Κύριε Κουτσούμπα νόμιζα ότι θα ζητούσατε συγγνώμη για την απαράδεκτη και σεξιστική τοποθέτησή σας, η οποία αποδεικνύει ότι τελικά το Κομμουνιστικό Κόμμα παραμένει η πιο αναχρονιστική δύναμη εντός αυτής της αίθουσας και μην σπεύσετε πάλι να μας κατηγορήσετε για αντικομμουνισμό κάθε φορά που αναδεικνύουμε τις προκαταλήψεις σας», είπε μεταξύ άλλων.

«Δεν ξέρω αν πιστεύετε ότι οι γυναίκες που δεν έχουν χρήματα για κάτι που το επιθυμούν εκδίδονται, ίσως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα, διότι αλλού συνέβαιναν αυτά. Ευτυχώς τα ζητήματα αυτά τα έχει λύσει η ιστορία», ανέφερε επίσης και συμπλήρωσε:

«Απλά να ξέρετε ότι δεν θα παραμένετε άλλο στο απυρόβλητο ως δήθεν δύναμη εκσυγχρονισμού, η οποία είναι υπεράνω κριτικής όταν με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο φέρεστε κατά των γυναικών με άθλια σεξιστικά σχόλια και δεν έχετ καν το θάρρος από το βήμα αυτό να είπε "συγγνώμη έκανα λάθος"».

Νωρίτερα, στην τοποθέτησή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας παρουσίασε στη Βουλή διαφημίσεις από «κυκλώματα και ολόκληρες εταιρείες» που «προσπαθούν να εκμεταλλευτούν φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα στις σχολές τους».

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το ΚΚΕ, ξέρετε πολύ καλά, πως στην εκμετάλλευση δεν έκλεισε ποτέ τα μάτια. Πάντα την κατήγγειλε, πάντα την αποκάλυπτε, μιλώντας με ονόματα. Το ίδιο έκανε και χθες στη Βουλή. Γιατί ορισμένοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι; Γιατί αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της. 

Δεν ενοχλείστε που όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, αλλά ενοχλείστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια και βάζουν εσάς να απολογείστε για το σάπιο σύστημά σας». 

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε: «Γιατί λοιπόν δεν καταγγέλλετε ότι κυκλώματα, ολόκληρες εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν μ' αυτόν τον τρόπο φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα στις σχολές τους, στις χώρες της ανεπτυγμένης Ευρώπης».

«Ορίστε και κάποιες διαφημίσεις που προτρέπουν σε αυτό. Η μία από τη Σουηδία, η άλλη από τη Δανία», ανέφερε και υπογράμμισε: «Αυτούς τους αλητήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε και όχι φυσικά τις γυναίκες - θύματα της εκμετάλλευσης».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA