Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε νωρίτερα σήμερα (19/3), κατά τις 10.00, το παρών στη ΓΑΔΑ, όπου ε΄γινε σχετική παρουσίαση για το επιχειρησιακό έργο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο διευθυντής του Ελληνικού FBI υποστράτηγος Φώτης Ντουΐτσης, που εκθείασαν το έργο του ελληνικού FBI.
Διαβάστε επίσης: Καταγγελία Μαντζουράνη για τα Τέμπη: «Έδωσαν σε πατέρα θύματος σορό με μέλος άλλου ατόμου»
«Η ΔΟΑΕ έχει μία πολύ μεγάλη, εξαιρετικά ισχυρή επάρκεια σε ότι αφορά την επιχειρησιακή της ικανότητα. Ένα παράδειγμα πριν λίγες μέρες ταυτόχρονα 2 επιχειρήσεις», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στις εξαρθρώσεις των πολλαπλών κυκλωμάτων λαθρεμπορίας.
Μητσοτάκης: «Η ΔΟΑΕ διέψευσε τους επικριτές της»
Από τη μεριά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που προέδρευσε της παρουσίασης για το ελληνικό FBI, είχε να πει:
«Να σας μεταφέρω την ικανοποίησή και ευχαριστίες μου για τις πολύ σημαντικές επιτυχίες που μέσα σε σχετικά σύντομο διάστημα η Διεύθυνση αυτή έχει καταφέρει να επιδείξει.
Θυμάμαι αγκάλιασα και στήριξα την πρωτοβουλία Και θυμάμαι και την καχυποψία με την οποία είχε αντιμετωπιστεί η ανακοίνωση της δημιουργίας της ΔΑΟΕ.
Καταφέρατε και διαψεύσατε τους συστηματικούς επικριτές της δράσης αυτής της κυβέρνησης. Και αποδείξατε ότι έχετε να παίξετε έναν πολύ ουσιαστικό ρόλο στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος .
Θέλω να σταθώ και εγώ στις δύο υποθέσεις. Στην αντιμετώπιση του πολύ μεγάλου δικτύου παράνομων καπνικών προϊόντων που είχε σαφή διασύνδεση με αυτό που αποκαλούμε Greek Mafia.
Και στην πολύ αποτελεσματική πρώτη επιχείρηση που κάνατε για την αντιμετώπιση διακίνησης λαθραίων και νοθευμένων καυσίμων σε πολλά πρατήρια αλλά και σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού τους
Αυτή είναι και η καλύτερη απόδειξη ότι όταν μίλησα γι’ αυτή την έννοια της νομιμότητας παντού, το εννοούσα.
Έχετε επιδείξει επιτυχίες και εξιχνιάσει σε σχετικά σύντομο διάστημα υποθέσεις που για πολύ καιρό ταλάνιζαν τη δημόσια συζήτηση, χωρίς όμως να έχουμε καταφέρει να επιδείξουμε εκείνα τα ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Θέλω να σταθώ κι εγώ στην ανάγκη της καλύτερης αξιοποίησής των συνεργασιών με ξένες υπηρεσίες. Ήδη το κάνετε πολύ αποτελεσματικά, καθώς ξέρουμε ότι το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει σύνορα και θα προσπαθεί πάντα να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τη διωκτική αρχή.
Και να επισημάνω με πολύ μεγάλη έμφαση την δίνω στην προτεραιότητα στη χρήση της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης για πιο στοχευμένες δράσεις και πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα
Και χαίρομαι που κινείστε σε αυτή την κατεύθυνση και θα έχετε και τη στήριξη και τη δικιά μου στην περαιτέρω ενίσχυση της υπηρεσίας με μέσα και σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία».
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.