Μενού
Κυριάκος Μητσοτάκης στη Λέσβο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Λέσβο | Παναγιώτης Μπαλάσκας / Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Λέσβο, όπου μίλησε σε εκδήλωση για την παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου.

Με το έργο αυτό, ο χρόνος που θα απαιτείται για τη μετακίνηση από την Καλλονή στο Σίγρι μειώνεται κατά το ήμισυ, δηλαδή από 1 ώρα και 20 λεπτά σε 40 λεπτά και βελτιώνεται σημαντικά η προσβασιμότητα στο λιμάνι Σιγρίου

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για ένα έργο που ζητούσε η τοπική κοινωνία εδώ και πολλές δεκαετίες.

«Θέλω να τονίσω επίσης ότι είναι ένα έργο το οποίο θα κατασκευαστεί με εθνικούς πόρους, καθώς αποτέλεσε πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης η μετάπτωση της χρηματοδότησης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύουμε και έμπρακτα την προτεραιότητα την οποία αποδίδουμε στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, τα οποία αλλάζουν την όψη της Λέσβου», είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

«Θα ήθελα να προσθέσω, πέραν των σημαντικών παρεμβάσεων που γίνονται στις σχολικές μονάδες του νησιού, το έργο του βιολογικού καθαρισμού, το οποίο δρομολογείται για την περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο, αλλά και τις σημαντικές παρεμβάσεις που γίνονται στις μονάδες Υγείας, με πιο σημαντική την πλήρη ανακαίνιση της Ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου σας. Ένα έργο το οποίο και αυτό εκτιμούμε ότι θα αρχίσει να υλοποιείται άμεσα.»

Βλέπουμε λοιπόν πώς το νησί σας, αγαπητέ κύριε Περιφερειάρχη, κύριε Δήμαρχε, αποκτά μια τελείως καινούργια δυναμική, μια δυναμική την οποία είχα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω και σήμερα το πρωί, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Μυτιλήνη.

«Είχαμε δεσμευτεί ότι θα μετατρέψουμε τη χώρα σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Είναι ένα έργο που ζητούσατε εδώ και πολλές δεκαετίες.

Σπάει πια η απομόνωση του νησιού και απεγκλωβίζονται αναπτυξιακές προοπτικές», ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Το έργο αυτό συμβάλλει και στην επίτευξη του εθνικού στόχου για μείωση των θυμάτων από τροχαία.  Δεν χρειάζεται να πω πολλά για τη σημασία του έργου. Έργα που δρομολογήθηκαν εδώ και δεκαετίες υλοποιούνται από αυτή την κυβέρνηση».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό λέγοντας ότι η Ελλάδα «είναι από τις ελάχιστες ή η μόνη χώρα που έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα των προσφυγικών ροών με απτά αποτελέσματα με συνεργασία και με τις τουρκικές αρχές».

Συνάντηση με Τούρκους τουρίστες

Κατά την παρουσία του στο νησί, ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο λιμάνι της πόλης και συναντήθηκε με 92 Τούρκους επισκέπτες που έφτασαν με το πλοίο «Εσρέφ Ζαλέ».

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εφαρμογή της έκδοσης της viza express ενώ διαπίστωσε την ταχύτητα έκδοσης της θεώρησης σε 20 από τους 92 Τούρκους επισκέπτες που επέλεξαν να εκδώσουν θεώρηση στη Μυτιλήνη και όχι στις προξενικές Αρχές της χώρας στην Τουρκία.
«Εδώ στη Λέσβο βλέπετε ένα πρόγραμμα που λειτουργεί και λειτουργεί αποτελεσματικά. Είναι το πρόγραμμα διευκόλυνσης βίζας που δίνει την ευκαιρία σε Τούρκους επισκέπτες που δεν διαθέτουν βίζα ουσιαστικά να την αποκτήσουν εντός λίγων λεπτών» σημείωσε ο πρωθυπουργός. 

«Αυτό που σήμερα φαίνεται εύκολο και αυτονόητο χρειάστηκε πάρα πολύ δουλειά για να υλοποιηθεί και μεγάλη προσπάθεια από τον υπουργό, καθώς είναι το μόνο τέτοιο πρόγραμμα διευκόλυνσης βίζας που σήμερα τρέχει σε ολόκληρη τη ζώνη του Σένγκεν» συμπλήρωσε και επεσήμανε πως «14 λιμάνια και τα υπόλοιπα νησιά θα ενταχθούν μέχρι τέλος Απριλίου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA