Μενού
mitsotakis bloomberg 1.jpg
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης. | Bloomberg
  • Α-
  • Α+

Συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσία του στη Νέα Υόρκη, για τις εργασίες της 87ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η επενδυτική βαθμίδα βοηθά στο κόστος δανεισμού μας» και σημείωσε ότι σε οικονομικά και δημοσιονομικά ζητήματα «η Ελλάδα πάει πολύ καλύτερα από τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης».

«Η Ελλάδα έχει επιστρέψει για τα καλά, θα επιτύχουμε τους στόχους δίχως πρόβλημα», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι θα διατηρήσουμε την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια». Επιπλέον, σημείωσε ότι η «Ελλάδα είναι όμορφη για να την επισκεφθεί κανείς όχι μόνο τους καυτούς μήνες, έχουμε κάνει μεγάλες επενδύσεις».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η ελληνική οικονομία έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ανθεκτική και καταγράφει αύξηση της ανάπτυξης, ενώ εκτίμησε πως η ελληνική ανάπτυξη θα ξεπεράσει την ανάπτυξη που θα σημειώσει η Ευρωζώνη. Σημείωσε, δε, πως η χώρα θα καταφέρει να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, χωρίς να θυσιάσει την ανάπτυξή της.

«Ήταν χειρότερα»

Επίσης, τόνισε ότι «θέλουμε να επεκτείνουμε την τουριστική μας σεζόν» και για την κλιματική κρίση υποστήριξε: «Πάντα είχαμε πυρκαγιές στη Μεσόγειο, αλλά αυτή τη χρονιά ήταν χειρότερα και επίσης είχαμε τις πλημμύρες». Να σημειωθεί ότι στη συνέντευξή του στο Bloomberg ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Επανέλαβε, δε, πως «η Ελλάδα είναι πυλώνας ενεργειακής σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA