Μενού
Mitsotakis ipourgiko simvoulio
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο | Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πριμ παραγωγικότητας για τους δημόσιους υπαλλήλους, μιλώντας στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το πρωί της Μ. Δευτέρας (29/04).

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι θα δίνεται bonus παραγωγικότητας για τους δημόσιους υπαλλήλους ώστε να επιβραβεύονται όσοι ξεπερνούν τους στόχους που έχουν τεθεί.

«Γίνεται ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση ενός πιο λειτουργικού αποτελεσματικού κράτους. Κάτι το οποίο γίνεται και με το νομοσχέδιο για τα νέα κίνητρα στο δημόσιο του Υπουργείου Εσωτερικών

Αναφέρομαι στο ειδικό μπόνους παραγωγικότητας που θα μπορούν να λαμβάνουν υπάλληλοι και τμήματα που θα πιάνουν συγκεκριμένους στόχους. Η αξιολόγηση έχει πρωτίστως χαρακτήρα ενθαρρυντικό. Και να επιβραβεύουμε όσους επιτυγχάνουν και ξεπερνούν τους στόχους», είπε χαρακτηριστικά.

Η εθνική στρατηγική για τα ΑμεΑ, η αποδοτικότητα των μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η λήξη της προθεσμίας για επιστολική ψήφο και o εκσυγχρονισμός της Δικαιοσύνης, ήταν τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Πιο αναλυτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως στις ευρωεκλογές θα κριθεί πόσο δυνατές θα είναι οι ελληνικές φωνές στην Ευρώπη αλλά και το πόσο σταθερό θα είναι το πολιτικό σκηνικό ώστε η Ελλάδα να μείνει σε τροχιά προόδου.

Ευρωεκλογές και «λεφτόδεντρα»

«Συνεχίζουμε λοιπόν την πορεία των μεγάλων αλλαγών  και θα έλεγα με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και ταχύτητα ενόψει και των ευρωεκλογών του Ιουνίου εκεί που θα κριθεί πόσο αποτελεσματικές και δυνατές θα είναι οι φωνές των ελληνικών διεκδικήσεων στην Ευρωβουλή αλλά σε ένα βαθμό θα κριθεί και πόσο σταθερό είναι το πολιτικό σκηνικό ώστε η πατρίδα μας να παραμείνει σε τροχιά προόδου πλησιάζοντας με σιγουριά όλο πιο κοντά στην Ευρώπη. 

Έχουμε λοιπόν μια ευκαιρία και στο επόμενο διάστημα - αν και θα υπάρξει ένα ακόμα Υπουργικό Συμβούλιο πριν τις ευρωεκλογές - να αξιοποιήσουμε το χρόνο αυτό να εξηγήσουμε με απλά λόγια στους συμπολίτες μας τις περιπέτειες που μπορούν αν φέρουν η αποχή από τη μία, η άστοχη επιπόλαιη επιλογή από την άλλη, χωρίς να αφήνουμε τα ψέματα της αντιπολίτευσης να δηλητηριάζουν τους πολίτες, ούτε τα επιμέρους παράπονα που πάντα υπάρχουν να θολώνουν τη συνολική πορεία του τόπου. 

Και στα λεφτόδεντρα που βλέπω ότι μεγαλώνουν με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα στον κήπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ειδικά και στις ακοστολόγητες υποσχέσεις των αντιπάλων μας, εμείς οφείλουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, να αντιτάξουμε τα πολλά αναχώματα που υψώνουμε στις ανατιμήσεις με έκτακτες παρεμβάσεις.

Κυρίως όμως με τις μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξειςΣτόχος μας παραμένει ίδιος κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ και μέσος μισθός στα 1500 ευρώ στο τελος της 4ετίας.

Μένουμε λοιπόν με κάθε τρόπο δίπλα στον πολίτη αναγνωρίζοντας ότι η ακρίβεια εξακολουθεί να είναι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Και ότι ναι μπορεί να μην έχουμε φτάσει ακόμα εκεί που θέλουμε στην παιδεία, την υγεία ή στο κράτος αλλά πρέπει να θυμίζουμε τα σημαντικά βήματα που γίνονται παντού από την άμυνα, το μεταναστευτικό, τα μέτρα κατά της βίας, τις μεγάλες επιτυχίες της ΕΛΑΣ μέχρι τα μεγάλα έργα.

Οδηγοί μας πάντα είναι τα ρήματα "ακούμε" και "προσπαθούμε". Γι’ αυτό και αντιμετωπίζουμε και την ψήφο της επόμενης αναμέτρησης ως μια εντολή για λιγότερα λάθη και περισσότερη δουλειά. Τη δουλειά που προφανώς θα συνεχίσουμε και στο διάστημα που έρχεται.»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA