Μενού
kiriakos mitsotakis
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο | Eurokinissi/TΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, δίνοντας έμφαση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο πρωθυπουργός αρχικά αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο της επιστολικής ψήφου, λέγοντας:

«Ένα σχόλιο για την επιστολική ψήφο αρχικά. Μία πολύ σημαντική μεταρρύθμιση που διευκολύνει τους Έλληνες εκτός επικράτειας. Μία σημαντική ευκαιρία συναίνεσης που δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ γυρίζουν την πλάτη τους. Απορώ και με την παλινωδία και τη σκόνη που σηκώθηκε για αυτό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η αντιπολίτευση αρνείται συλλήβδην ένα σχέδιο νόμου λόγω της τροπολογίας. Πώς συμφωνούμε με την επιστολική στις ευρωεκλογές και δεν συμφωνούμε στις εθνικές;

Ας υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο και ας καταψηφίσουν την τροπολογία. Είναι ένα ιστορικό βήμα η καθιέρωσή της στις ευρωεκλογές. Αν απορριφθεί σήμερα η τροπολογία, θα επανέλθει μετά τις ευρωεκλογές και θα φανεί ποιος βρίσκει δικαιολογίες. Και οι πολίτες μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν.»

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία για τις νέες οικογένειες με την αύξηση του επιδόματος γέννησης και στην μεταρρύθμιση στο χώρο της δικαιοσύνης.

«Η Ελλάδα αντί να φοβίζει, μαγνητίζει όπως προέκυψε και στο Νταβός. Στόχος μας να παίρνουμε μέτρα κατά της ακρίβειας και να στηρίζουμε τις οικογένειες. Να υπάρχουν στη χώρα μας δικαιώματα που υπάρχουν στην Ευρώπη εδώ και χρόνια. 

Όραμά μας η Ελλάδα να ανήκει στα κράτη που αποδίδουν την ίδια σημασία στην οικονομική ισχύ, στις ατομικές ελευθερίες και δικαώματα και στο κράτος δικαίου.

Με την ενοποίηση πρωτοδικείων και ειρηνοδικείων ολοκληρώνουμε μία μεταρρύθμιση που εκκρεμεί εδώ και 100 χρόνια για να εκδίδονται οι δικαστικές αποφάσεις πολύ γρήγορα.»

ipourgiko simvoulio
Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου | Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡH

 

«Επιλογή της Πολιτείας και όχι θεολογικές πεποιθήσεις»

Ο πρωθυπουργός συνέχισε την εισήγησή του μιλώντας για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Η ρύθμιση για ισότητα στον πολιτικό γάμο. Με αυτήν, επιδιώκεται η ισοτιμία όλων των πολιτών και η προστασία των παιδιών των ομόφυλων γονέων. Ισχύει ήδη σε 36 χώρες σε 5 ηπείρους. Συζητήθηκε νηφάλια και χωρίς ακρότητες και στην κοινωνία και στο εσωτερικό των κομμάτων. 

Ακούστηκαν οι απόψεις της παράδοσης και της εξέλιξης. Οι ομόφυλοι γονείς θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια ότι αν τους συμβεί κάτι, το παιδί τους θα καταλήξει στον άλλο γονέα και όχι σε κάποιο ίδρυμα. Το νομοσχέδιο δεν μεταβάλλει το πλαίσιο της παρένθετης κύησης. Δεν προσθέτει ορολογίες όπως Γονέας 1 και Γονέας 2. Εξηγήθηκε λεπτομερώς τι δεν κάνει το νομοσχέδιο. Η νέα ρύθμιση προσθέτει δικαιώματα σε μερικούς χωρίς να αφαιρεί δικαίωμα από τους πολλούς. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Έτσι υποδέχομαι και τις θέσεις της Εκκλησίας που σέβομαι απόλυτα.

Και παλαιότερα είχαμε διαφορετικές επιλογές με την Εκκλησία αλλά η ζωή έδειξε ότι οι επιλογές ήταν ώριμες, δεν έβλαψαν ούτε την κοινωνία ούτε τη συνεργασία Πολιτείας - Εκκλησίας. Η κυβέρνηση έχει δώσει πρακτικές λύσεις σε ανάγκες του κλήρου. Αναφερόμαστε σε επιλογές της πολιτείας και όχι σε θεολογικές πεποιθήσεις

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA