Μενού
Νέα Δημοκρατία
Εκλογικό μπάνερ της Νέας Δημοκρατίας | AP Photos / Petros Giannakouris
  • Α-
  • Α+

Στο φουλ βάζει τις μηχανές του κομματικού μηχανισμού η ΝΔ για τη μάχη των ευρωεκλογών καθώς απομένουν πλέον μόλις 49 μέρες για την κρίσιμη αναμέτρηση.

Από σήμερα τα στελέχη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του κόμματος αναμένεται να δώσουν «φύλλα πορείας» σε Υπουργούς και βουλευτές ώστε να «οργώσουν» ανά στοχευμένα κλιμάκια κάθε γωνιά της χώρας και να μεταδώσουν πόρτα - πόρτα το βασικό διακύβευμα «σταθερότητα και όχι περιπέτειες» όπως το έχει θέσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Η στρατηγική που έχει αποφασιστεί να ακολουθηθεί είναι αυτή που πέτυχε και στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου, όταν συνολικά 65 κλιμάκια από 50 στελέχη εξόρμησαν σε περίπου 500 πόλεις και χωριά.

Νέα Δημοκρατία
Πανηγυρισμοί στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας | Eurokinissi

ΝΔ: Οι επισκέψεις Δένδια, Γεωργιάδη στη Βόρεια Ελλάδα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης θα επισκεφτούν κυρίως περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπου η ΝΔ πιέζεται από κόμματα στα δεξιά της, τα οποία αν και παρουσιάζουν τάσεις υποχώρησης δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Παράλληλα, ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης θα αναλάβει και αυτή τη φορά να συσπειρώσει τον κόσμο της Κρήτης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα αναμένεται να συναντήσει τους υπουργούς που έχουν αναλάβει κάθε Περιφέρεια για τις ευρωεκλογές ενώ θα συναντά ανά 20 τους γαλάζιους βουλευτές με αρχή εκείνους του Νοτίου και Βορείου Αιγαίου και της Κρήτης. Και φυσικά στο δρόμο έχουν αρχίσει να βγαίνουν πλέον εντατικά και οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ.

ΝΔ: Τι θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην πρώτη γραμμή της μάχης βεβαίως θα βρεθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που εντείνει τις περιοδείες του, αναδεικνύοντας το οικονομικό, αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα του κυβερνητικού έργου, προκειμένου να θέσει πιο εμφατικά τα διλήμματα της κάλπης και να τονίσει ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών πρέπει να επιβεβαιώσει την ισχύ της ΝΔ, ώστε η κυβέρνηση να συνεχίσει απρόσκοπτα και με ταχύτητα τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

Ο ίδιος έχει δώσει ήδη τον τόνο της στρατηγικής την οποία θα διαπερνά ο θετικός λόγος, η ανάδειξη του κυβερνητικού έργου, ο προγραμματισμός για την επόμενη μέρα ώστε η Ελλάδα να συγκλίνει σε όλα τα επίπεδα με την Ευρώπη και οι μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά της η Ευρώπη στις οποίες η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί. Το βασικό μήνυμα που εκπέμπει άλλωστε είναι «Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη» το οποίο μεταφράζεται στο ζητούμενο «ισχυρή εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες, σταθερότητα και συνέχεια στο εσωτερικό».

Κι επειδή η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών παραμένει ύψιστη κυβερνητική προτεραιότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί σήμερα τη Λαχαναγορά του Ρέντη.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί η ακρίβεια και οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αναχαίτιση των υψηλών τιμών και την άμβλυνση των προβλημάτων των ελληνικών νοικοκυριών. Από σήμερα έως τις 4 Μαΐου άλλωστε τίθεται σε ισχύ το «Καλάθι των Νονών» με 12 κατηγορίες προϊόντων, ενώ από μεθαύριο έως και το Μεγάλο Σάββατο θα είναι σε ισχύ το «Καλάθι του Πάσχα».

Από εκεί ο Πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει εκ νέου και μήνυμα κατά της αισχροκέρδειας, υπογραμμίζοντας ότι οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί, ενώ όπως τονίζει διαρκώς η μόνιμη λύση είναι και η μόνιμη αύξηση των εισοδημάτων.

ΝΔ: Στα εγκαίνια οδικού έργου ο Μητσοτάκης

Εκτός απροόπτου αύριο ο Πρωθυπουργός θα παραστεί στην παράδοση ενός ακόμα κομβικού οδικού έργου, του νοτίου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε-65 από τη Λαμία μέχρι την Καλαμπάκα, ενώ το βόρειο τμήμα Καλαμπάκα-Εγνατία Οδός αναμένεται να είναι έτοιμο εντός του 2025.

Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει έμφαση τόσο στη στρατηγική σημασία του συγκεκριμένου έργου για τη Θεσσαλία αλλά και για τη Δυτική Μακεδονία, όσο και στις ενέργειες που έγιναν για να ξεμπλοκάρουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το Μουζάκι ώστε να συνομιλήσει με κατοίκους και τοπικούς φορείς σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών που είχε προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel και να τους διαβεβαιώσει ότι η πολιτεία θα είναι στο πλευρό τους.

Κυριάκος Μητσοτάκης στη Λέσβο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Λέσβο | Παναγιώτης Μπαλάσκας / Eurokinissi

Επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη πάντως είναι ο προεκλογικός αγώνας να μην ανακόψει τη φόρα των μεταρρυθμίσεων και των παρεμβάσεων που έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή των πολιτών.

Εξ' ού και στη χθεσινή καθιερωμένη εβδομαδιαία ανασκόπηση επέλεξε να δώσει έμφαση σε εκείνες τις πολιτικές που βελτιώνουν αδικίες και στηρίζουν εμπράκτως συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως το επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες (αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες) και το πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Νοικιάζω» με επιδότηση έως 4.000 ευρώ και στόχο να «βγουν στην αγορά» περίπου 12.500 κενές οικίες και διαμερίσματα ιδιωτών μετά την ανακαίνιση ή την επισκευή τους, και το «Δικαίωμα στη Λήθη» που απελευθερώνει ανθρώπους που κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο από τα δεσμά του σχετικού ιατρικού τους ιστορικού για δάνεια και ασφαλίσεις ζωής. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA