Μενού
Η Ντόρα Μπακογιάννη και η Λίνα Μενδώνη
Συζήτηση στη Βουλή παρουσία Μπακογιάννη και Μενδώνη | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Διαφορετικές απόψεις «ακούγονται» τις τελευταίες ώρες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, στο ζήτημα για τη ροζ ελληνική σημαία, η οποία απομακρύνθηκε από το ελληνικό προξενείο της Νέας Υόρκης με παρέμβαση Γεραπετρίτη.

Άξιο αναφοράς είναι ότι νωρίτερα, σήμερα, κύκλοι του ΥΠΕΞ πήραν θέση για τη ροζ σημαία και την υποστολή της, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως υπογραμμίζει το OPEN, εξέφρασε τη διαφωνία της στον κ. Γεραπετρίτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων.

Ειδικότερα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών έθιξε το θέμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, διαφωνόντας με την απόφαση Γεραπετρίτη να κατέβει το έργο με τον πολλαπλό συμβολισμό. Μάλιστα, είχαν και διάλογο με τον υπουργό Εξωτερικών, όπου η κα Μπακογιάννη τού είπε πως «διαφωνώ με αυτό που έγινε, να μη λογοκρίνεται η Τέχνη».

Ο κ. Γεραπετρίτης, με τη σειρά του, διευκρίνισε πως «κανένας δεν συζητά θέμα λογοκρισίας της Τέχνης. Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν θα υπήρχε, εάν ήταν σε οποιαδήποτε γκαλερί ιδιώτη».

Ροζ σημαία: Σε κοινή γραμμή με την Μπακογιάννη και η Μενδώνη

Όπως αναφέρθηκε, τη διαφωνία της με την υποστολή της ροζ σημαίας από το Γενικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη, που δημιουργήθηκε για τα θύματα έμφυλης βίας στη χώρα μας, εξέφρασε και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Μιλώντας στον Real FM, η κα Μενδώνη σχολίασε με απόλυτη σαφήνεια ότι «η Τέχνη δεν πρέπει να λογοκρίνεται, αυτή είναι η πάγια θέση του Υπουργείου Πολιτισμού».

Ροζ σημαία: Τι απαντά το ΥΠΕΞ

Θέση για την απόσυρση της ροζ ελληνικής σημαίας, που φιλοξενούνταν στο ελληνικό προξενείο της Νέας Υόρκης, πήρε το υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ).

Η ροζ σημαία της Γεωργίας Λαλέ, που αποσύρθηκε, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας με κύκλους του ΥΠΕΞ να σημειώνουν, σύμφωνα με το Mega, πως η απόφαση για το «κατέβασμα» πάρθηκε πριν από τη συζήτηση στη Βουλή και τις δηλώσεις του κ. Νατσιού.

Παράλληλα, το ΥΠΕΞ διευκρινίζει πως «έχουμε λάβει πολλές αντιδράσεις από την ομογένεια, η απόφαση δεν συνιστά λογοκρισία και παρέμβαση στην ελευθερία του καλλιτέχνη, ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει ό,τι θέλει, όμως υπάρχει μία διαφορά. Τα εθνικά σύμβολα πρέπει να είναι ακέραια στα κρατικά κτίρια».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA