Μενού
Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Υγείας | EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Με την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Υγείας ολοκληρώνεται ο μίνι ανασχηματισμός της κυβέρνησης, όπου χρέη υπουργού ανέλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης διαδεχόμενος τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Υπενθυμίζεται πως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέλαβε χρέη υπουργού Προστασίας του Πολίτη νωρίτερα, σήμερα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκίνησε την ομιλία του, υπογραμμίζοντας πως «φαντάζομαι ότι πολύ εδώ μέσα αντιλαμβάνεστε τη συγκίνησή μου να επιστρέφω στο υπουργείο Υγείας μετά από 10 ακριβώς χρόνια».

«Η προηγούμνη θητεία μου ήταν σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, ήμασταν στην καρδιά του μνημονίου, είχαμε την υποχρέωση μεγάλων περικοπών, επώδυνων μεταρρυθμίσεων. Ευτυχώς, έχω την τύχη να παραλαμβάνω ένα υπουργείο Υγείας σε εξαιρετικά καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τότε, σε μία χώρα που βρίσκεται σε εξαιρετικά καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τότε και δημοσιονομικά πολύ διαφορετικά απ' ό,τι ήταν τότε. Και έτσι ευτυχώς δεν έχουμε την ανάγκη να κάνουμε αυτού του τύπου τις πολιτικές» συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Εδώ βλέπω αρκετά γνώριμα πρόσωπα και από τον υπηρεσιακό χώρο του υπουργείου, ανθρώπους που πολύ τους αγάπησα και από τον χώρο των μέσων μαζικής επικοινωνίας, με τους οποίους διαχειριζόμασταν τότε τη μεγάλη φασαρία» συνέχισε ο νέος υπουργός Υγείας.

«Η θητεία μου κράτησε μόλις έναν χρόνο, αλλά μου φάνηκε λες και ήμουν μία πενταετία. Έρχομαι διαδεχόμενος έναν άξιο υπουργό και ασφαλώς θα συνεχίσουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχετε ξεκινήσει και θα τις ολοκληρώσουμε με προσήλωση στον σκοπό, που παραμένει ένας και κοινός: Να παρέχουμε το δυνατόν τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες που τις έχουν απόλυτα ανάγκη και είναι ηθική και πολιτική μας υποχρέωση να τις παρέχουμε όσο μπορούμε καλύτερα.
Έχω πλήρη συνείδηση ότι αυτό δεν είναι ένα εύκολο υπουργείο» συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην υπόθεση Novartis τονίζοντας ότι η οικογένειά του ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα, ενώ προέτρεψε του υπουργούς αντί να συκοφαντούν να ασχολούνται με σοβαρά θέματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει είναι και αυτή με την ίδρυση των 16 Κέντρων Τραύματος σε όλη τη χώρα, εκφράζοντας τη σιγουριά ότι μέχρι το τέλος το χρόνου θα λειτουργούν σε ισάριθμα νοσοκομεία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA