Μενού
nikos-androulakis
Νίκος Ανδρουλάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εκτίμησε τους λόγους των απωλειών της Νέας Δημοκρατίες στις δημοτικές εκλογές, ενώ δήλωσε πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον χώρο της προοδευτικής Αριστεράς και του Κέντρου. 

«Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με την προοδευτική Αριστερά αλλά με στόχο να αντιμετωπίσουμε πελατειακές πρακτικές και συντηρητικές αντιλήψεις και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σταθερά υπονομεύει τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο Open.

Παρατήρησε ωστόσο πως μια τέτοια συνεργασία θα έπρεπε να γίνει πάνω στη βάση της ουσίας του προοδευτισμού, ασκώντας κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για διχαστική συμπεριφορά: «Τα καταφέραμε, αυτό είναι μία άλλη κουλτούρα και άλλη αντίληψη. Επειδή ακούω διάφορα από το ΣΥΡΙΖΑ, που ψέγουν εμάς ότι πανηγυρίζουμε για τη νίκη, τη νικηφόρα αυτή στρατηγική μας».

«Η ήττα του Μητσοτάκη έχει να κάνει με αλαζονεία»

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ δήλωσε: «Η ήττα του κυρίου Μητσοτάκη είχε να κάνει, κατά την ταπεινή μου άποψη, με την αλαζονεία, τη αναξιοκρατία και πελατειακές συμπεριφορές που πλήττουν την προοπτική της χώρας να σταθεί όρθια μετά από πολλά χρόνια κρίσης».

«Τα πράγματα είναι απλά. Ο κόσμος έχει προβλήματα. Ακρίβεια, κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, χρόνια τώρα έχουν παρακμάσει οι υπηρεσίες υγείας. Στο κοινωνικό κράτος έχει αποτύχει, στη ακρίβεια έχει αποτύχει, στους θεσμούς έχει αποτύχει» σχολιάζει ο Νίκος Ανδρουλάκης σχετικά με τα αίτια της ήττας που υπέστη η Νέα Δημοκρατία στην περιφέρεια.

«Μπορούμε να νικήσουμε»

Ο κ. Ανδρουλάκης πρόσθεσε πως «Μπορούμε να νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία με συμμαχίες προγραμματικές. Στόχος μας είναι να γίνουμε κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να κάνω συμβιβασμούς για την καρέκλα».

Κάλεσε επίσης τα κόμματα της Βουλής να υπερψηφίσουν την πρόταση που θα καταθέσει για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών: 

«Τις επόμενες μέρες θα καταθέσουμε αίτημα με βάση το πόρισμα του Ευρωπαίου εισαγγελέα, να συσταθεί προανακριτική για τα Τέμπη. Καλώ τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα να το υπερψηφίσουν».

«Βιβλική καταστροφή»

Αποτιμώντας τις αποτυχίες της κυβέρνησης, καθώς και τις ζυμώσεις που οδήγησαν στα αποτελέσματα της Κυριακής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Θεωρείτε ότι δεν είχαμε ενδιάμεσα γεγονότα που έχουν εξοργίσει τον Ελληνικό λαό;», ενώ πρόσθεσε συνεχίζοντας:

«Ξέρετε τι είναι να καταστρέφεται ο φυσικός πλούτος της χώρας; Ξέρετε τι είναι να έχουμε μία βιβλική καταστροφή με απίστευτες επιπτώσεις στη Θεσσαλία και για εβδομάδες να μην περισυλλέγουν τα νεκρά ζώα και να μην υπάρχει ένας σχεδιασμός;»

«Ο κ. Ανδρουλάκης κατέληξε τελικά: «Πιστεύω ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές θα υπάρχει ισχυρή, προοδευτική, αξιόπιστη πρόταση για κυβέρνηση για να ηττηθεί η Νέα Δημοκρατία».

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA