Μενού
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χαρδαλιάς
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χαρδαλιάς | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο «κύβος ερρίφθη» στη Νέα Δημοκρατία για την Περιφέρεια Αττικής. Όπως αναμενόταν ο Νίκος Χαρδαλιάς πήρε το χρίσμα από το Μαξίμου και θα είναι υποψήφιος με την υποστήριξη του κόμματος έπειτα από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς».

Ο νυν Υφυπουργός Άμυνας, είναι ο εκλεκτός της ΝΔ για να διεκδικήσει τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, με τον ίδιο να επιστρέφει στο αυτοδιοικητικό πεδίο καθώς στο παρελθόν και πριν εκλεχθεί βουλευτής είχε διατελέσει Δήμαρχος Βύρωνα για πάνω από μία δεκαετία, αλλά και περιφερειακός σύμβουλος.

Το παρασκήνιο της επιλογής

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει το παρασκήνιο για την επιλογή του κ. Χαρδαλιά για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας έχει ξεκινήσει ήδη από το Σάββατο (29/07), όπου επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου και είχε συναντήσεις με συνεργάτες του πρωθυπουργού. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η επίσκεψή του είχε προηγηθεί αυτής του κ. Παπανικολάου, ο οποίος με ανάρτησή του έκανε επίσημη την πρόθεσή του να είναι ξανά υποψήφιος για τον δήμο Γλυφάδας.

Ο κ. Χαρδαλιάς έφυγε το πρωί της Κυριακής (30/07), για να επιθεωρήσει στρατόπεδα στη χώρα για την πυρασφάλεια μετά απ' όσα έγιναν στη Νέα Αγχίαλο, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, Γιάννη Μπρατάκο. Εκεί ήταν, μάλιστα, που φέρεται να επισημοποιήθηκε η κάθοδός του με το κυβερνών κόμμα στις ερχόμενες εκλογές.

Ερωτηματικό η στάση Πατούλη

Παράλληλα ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση του Γιώργου Πατούλη. Ο νυν περιφερειάρχης Αττικής που στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε τη στήριξη της ΝΔ, δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Δεν έχει ξεκαθαρίσει, δηλαδή, αν ο ίδιος θα αποσυρθεί ή θα διεκδικήσει εκ νέου τη θέση του Περιφερειάρχη, ενδεχομένως ως ανεξάρτητος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA