Μενού
pappas-kaselakis
Νίκος Παππάς και Στέφανος Κασσελάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και την επόμενη μέρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής, Νίκος Παππάς.

«Συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη, που ξημερώθηκε στις εφορευτικές. Η διαδικασία έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα χωρίς καθυστερήσεις. Είναι προφανές ότι οι ψήφοι που πήρα πήγαν στον Στέφανο Κασσελάκη, προέκυψε μία πολιτική συμφωνία, δεν έγινε κάτι κάτω από το τραπέζι», είπε αρχικά ο Νίκος Παππάς στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Στην συνέχεια τόνισε: «Το αποτέλεσμα αποτυπώνει τη δυνατότητα του Στέφανου να κάνει συνδέσεις. Αυτό είναι πολύ καλή κίνηση, θεωρώ ότι είναι ένας συμπεριληπτικός άνθρωπος και θα αξιοποιήσει όλα τα στελέχη του κόμματος. Αναμένουμε τις πρώτες αποφάσεις».

Για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς είπε πως, «ο Στέφανος έχει μία πολύ καθαρή εντολή για τον μετασχηματισμό σε μία αριστερή προοδευτική παράταξη και κυρίως έχουμε όλοι την περιούσια αυτής της δημοκρατικής διαδικασίας. Δεν θα ήθελα να φανταστώ εάν είχαμε αποφασίσει αλλιώς, στο συνέδριο του περασμένου χρόνου, το τι θα γινόταν. Είμαστε κατά την διακήρυξη μας κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, αυτό είναι μια τεράστια κατάκτηση, και αυτή θα υπηρετήσουμε. Για να γίνει εφαρμοστέο το αριστερό προοδευτικό πρόγραμμα θες πλειοψηφία, αλλιώς είναι μια πολύ ωραία συλλογή ιδεών».

«Να κρατήσουμε το θετικό»

«Δεν θα αξιώσει παραιτήσεις ο κ. Κασσελάκης για να μπει στη Βουλή. Έχει δυνατότητα επικοινωνίας με τον κόσμο που έγινε γνωστό. Θεωρώ ότι μπορεί να περάσει το πρόγραμμα στη νεολαία. Για το ψευδοκράτος απάντησε άρτια. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ειπωθήκαν σκληρά πράγματα και πράγματα που θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει. Να κρατήσουμε το θετικό της μεγάλης συμμετοχής και να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι με αυτή την περιουσία που μας έδωσε ο δημοκρατικός κόσμος και να την αξιοποιήσουμε αυτή τη φορά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, για την εκλογική διαδικασία.

Για το αν μπορεί να σταθεί ο Στέφανος Κασσελάκης απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Νίκος Παππάς υποστήριξε: «Μπορεί και να σταθεί και να τον νικήσει. Έχουμε μάθει αν ανησυχούν ή όχι στην αντίπερα όχθη, είναι προφανές ότι υπάρχει ένα νέο πολιτικό περιβάλλον. Είναι ένα μήνυμα του δημοκρατικού κόσμου ότι θέλει ανανέωση. Δεν είναι κακό να υπάρχουν διαφωνίες».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.