Μενού
kasselakis avgi
Ο Στέφανος Κασσελάκης συζητά με εργαζόμενο της Αυγής. | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Οι εργαζόμενοι της Αυγής ζητούσαν επίμονα συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τελικά το πέτυχαν κατά τη συγκέντρωση που πραγματοποιούν έξω από τα γραφεία του κόμματος, στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας συγκεντρώθηκαν στο σημείο, λίγο μετά τις 9:30, καθώς από τις 10 το πρωί συνεδρίαζε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Αυγή» ζητούν να ανακληθεί η απόφαση για το «λουκέτο» στην ημερήσια έκδοση και να λάβουν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται.

Κατά την άφιξή του στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης κινήθηκε προς το μέρος τους όταν είδε τη συγκέντρωση και άρχισε ο διάλογος για το αιφνιδιαστικό «λουκέτο» στην «Αυγή» και το τι πρόκειται να γίνει.

Τι είπε εργαζόμενος στην Αυγή

«Θα μας βρεις απέναντι στο κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής», είπαν χαρακτηριστικά στον Στέφανο Κασσελάκη εργαζόμενοι.

Ένας εξ' αυτών μάλιστα τόνισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η εφημερίδα λοιδορείται όταν λέγεται ότι πουλάει 400 φύλλα».

«Δεν υπολογίζεται η σημασία της και η επιδραστικότητά της στον πολιτισμό, στην κοινωνία και στο ίδιο το κόμμα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Πήρες μια απόφαση να κλείσει το καθημερινό φύλλο από την Αμερική και ακόμη δεν έχεις έρθει να μας δεις, να ακούσεις τα προβλήματα της εφημερίδας. Δεν έχουμε ακούσει τίποτα για το μέλλον της εφημερίδας» είπε επίσης στον Στέφανο Κασσελάκης ο εργαζόμενος.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η προεκλογική εκστρατεία στηρίχθηκε και στην Αυγή και το ποσοστό που κρίνεται επιτυχημένο οφείλεται και στην εφημερίδα, αλλά και στο Κόκκινο (ραδιοφωνικός σταθμός).

Οι εξηγήσεις για την Αυγή

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τα χρήματα για να πληρώνουμε την εκτύπωση του καθημερινού φύλλου», απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου δεν σημαίνει ότι θα απολυθούν εργαζόμενοι», έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια.

«Ούτε η Κουμουνδούρου έχει πληρωθεί», είπε επίσης ο Στέφανος Κασσελάκης. «Είμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι μπορούμε», συμπλήρωσε ενώπιον των εργαζομένων, οι οποίοι του υπενθύμισαν ότι δεν έχει έρθει ποτέ να τους δει και να τους εξηγήσει.

Το mea culpa του Κασσελάκη για Αυγή

«Mea culpa αν δεν είχαμε συζητήσει. Αυτό είναι λάθος μου», τους απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στις 12:30 οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα εισέλθον στο κτίριο για να συζητήσουν εκ νέου με τον Στέφανο Κασσελάκη και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...