Μενού
temponeras
Διονύσης Τεμπονέρας
| eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ένας από τους μεγάλους Δήμου της χώρας που την ερχόμενη Κυριακή θα πάει στον δεύτερο γύρο των Δημοτικών εκλογών είναι αυτός της Πάτρας. Ο νυν δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης (Λαϊκή Συσπείρωση) έλαβε σχεδόν το 40% των ψήφων (39,95% για την ακρίβεια) αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον «γαλάζιο» Κώστα Σβόλη (Πάτρα Ενωμένη) ο οποίος έλαβε το 25,57% των ψήφων.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου εξασφαλίζει μια ακόμα θητεία στο στέλεχος του ΚΚΕ καθώς, πέρα όλων των άλλων, είναι περίπου δεδομένο πως οι περισσότερες από τις ψήφους που έλαβε ο «πράσινος» Βασίλης Αϊβαλής που στηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και βγήκε τρίτος στην εκλογική μάχη.

Ειδικά, μάλιστα, σε ότι αφορά το ΣΥΡΙΖΑ η προτίμηση στην Κώστα Πελετίδη ήρθε το βράδυ της Τρίτης με ξεκάθαρο τρόπο και διά στόματος Διονύση Τεμπονέρα. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook πως «Την Κυριακή θα πάρω το αμάξι, θα πάω στην Πάτρα και θα ψηφίσω τον υποψήφιο δήμαρχο με το ΚΚΕ, Κώστα Πελετίδη».

Πρόκειται για μια κίνηση με ισχυρούς πολιτικούς συμβολισμούς που ήδη σχολιάζεται έντονα στις τάξεις των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και το ΚΚΕ έχει κάνει γνωστό ότι όπου δεν υπάρχει υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανά την Ελλάδα, συστήνει να ψηφίζουν τα μέλη του λευκό ή άκυρο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA