Μενού
ahtsiogloy_axtsiogloy
Έφη Αχτσιόγλου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεδρίαζε η ομάδα Αχτσιόγλου. Είχε προηγηθεί κοινή σύσκεψη με την «Ομπρέλα» για τον συντονισμό των κινήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα στις 10 το πρωί συνεδριάζουν για τελευταία φορά ως τάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα από κείμενο που θα δοθεί στην δημοσιότητα θα εξηγούν τους λόγους αποχώρησης τους απο την Κουμουνδουρου. Έτσι όπως όλα δείχνουν δεν θα δώσουν το παρών στην Πολιτική Γραμματεία που συγκάλεσε ο Στέφανος Κασσελάκης και φαίνεται πως ήταν ο καταλύτης για την επίσπευση των διαδικασιών.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των κινήσεων τους σχεδόν ταυτόχρονα με το κείμενο της αποχώρησης τους θα υπάρξουν και οι επιστολές ανεξαρτητοποιήσεις των βουλευτών. Εφη Αχτσιογλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιοπουλος, Δημητρης Τζανακοπουλος και Μερόπη Τζούφη είναι οι σίγουροι από την ομάδα των 7 που θα βρεθούν εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Θεανώ Φωτιου και Σια Αναγνωστοπουλου όλα δείχνουν ότι θα τους ακολουθήσουν αν και υπήρχε, σύμφωνα με πληροφορίες, έντονος προβληματισμός για το τι τελικά θα πράξουν. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι κύριοι Φερχατ και Ζειμπέκ θα ακολουθήσουν τον στενό πυρήνα του στρατοπέδου Αχτσιογλου.

Βέβαια το μόνο σίγουρο είναι πως για να κάνουν αυτό το βήμα έχουν σίγουρα 10 βουλευτές ώστε άμεσα να δημιουργηθεί και μια νέα Κοινοβουλευτική Ομαδα. Ρόλο «κλειδί» θα έχει ο Αλέξης Χαρίτσης που απείχε από την εσωκομματική κούρσα και συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για την φρέσκια μάτια σε συνδυασμό με την κοινοβουλευτική εμπειρία. 

Στον «αέρα» το άτυπο πολιτικό κέντρο 

Μέσα σε αυτό το κλίμα και εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν την ομάδα Αχτσιόγλου να αποχωρεί πριν την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η νέα ηγετική ομάδα θα επανεξετάσει τις κινήσεις της. Με δεδομένο ότι πλέον η Πολιτική Γραμματεία από τα 40 μέλη θα έχει 25 διαμορφώνεται ένα μικρότερο σχήμα.

Το Εκτελεστικό Γραφείο, που έχει την ευθύνη σχεδιασμού της πολιτικής, είναι ευέλικτο και μπορεί να αποτελέσει το άτυπο όργανο αντί του Πολιτικού Κέντρου. Άλλωστε η επαναφορά του είχε ως στόχο της ένταξη σε αυτό μελών από την ομάδα «6+6» ώστε να υπάρχει συνδιαμόρφωση στην πολιτική γραμμή. 

Την πόρτα της εξόδου άνοιξε πρώτα ο Αντώνης Τζανακόπουλος, κορυφαίο μέλος της τάσης και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο, που αποχώρησε από το κόμμα μαζί με άλλα στελέχη του εξωτερικού. Σε ανακοίνωση, τα στελέχη που αποχωρούν, επισημαίνουν ότι τα όσα έχουν ακολουθήσει την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος «κατέστησαν σαφή την μετάλλαξη του κόμματος σε κόμμα του Κέντρου οδηγώντας «στην πλήρη απαξίωση των οργάνων».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA