Μενού
pavlos marinakis 6
Παύλος Μαρινάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, διέψευσε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, σχετικά με συμπερίληψη του θέματος των Navtex στην ατζέντα των συζητήσεων που θα έχουν σήμερα, Δευτέρα (13/11) Ελλάδα και Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) στην Άγκυρα.

Ο κ. Μαρινάκης διέψευσε «κατηγορηματικά» τις πληροφορίες, επισημαίνοντας πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

«Διαψεύδω κατηγορηματικά οτιδήποτε τέτοιο που αναφέρεται στην εν λόγω εφημερίδα για τις συζητήσεις» είπε ειδικότερα και συνέχισε:

«Στις συζητήσεις είναι τα ΜΟΕ, όπως έχουν περιγραφεί σε κατάλογο από το 2010 και συζητούνται από τις δύο αντιπροσωπείες και δεν υφίσταται τίποτα από αυτά που αναφέρονται στο δημοσίευμα. Θέλω να γίνει σαφές». 

Νωρίτερα σήμερα είχαν διαψεύσει τις πληροφορίες και πηγές από το υπουργείο Άμυνας. 

«Οι συνομιλίες αφορούν κατάρτιση δραστηριοτήτων ΜΟΕ έτους 2024, από τον εγκεκριμένο, κοινό, κατάλογο ΜΟΕ, που καταρτίσθηκε το 2010 (πχ οργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, ανταλλαγή επισκέψεων στρατιωτικών αντιπροσωπειών, ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των Διοικητών παραμεθόριων μονάδων, τηλεφωνική γραμμή μεταξύ ΕΚΑΕ Λάρισας- Εσκί Σεχίρ)» αναφέρθηκε.

«Από τα αναγραφόμενα σε μερίδα του τουρκικού Τύπου, σχετικά με το αντικείμενο της συνάντησης, δεν είναι ακριβή όσα δεν περιλαμβάνονται στο ανωτέρω πλαίσιο» ξεκαθαρίστηκε.

Σημειώνεται πως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι ο πρέσβης κ. Θεοχάρης Λαλάκος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA