Μενού
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Διαψεύστηκαν, πρέπει να πω, οι αρχικές πληροφορίες που ήθελαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πηγαίνει συν γυναιξί και τέκνοις στα χωριά των Ιωαννίνων για τις γιορτές, καθώς η πρωθυπουργική οικογένεια αναχώρησε για τη βόρεια Ιταλία, για μερικές μέρες εκτόνωσης και χαλάρωσης.

Άλλωστε, δεν είναι πλέον συχνό ο πρωθυπουργός και η σύζυγος του να έχουν και τα τρία παιδιά τους στο σπίτι, με δεδομένο ότι και ο μεσαίος γιος Κωνσταντίνος επανήλθε σε ακαδημαϊκή τροχιά κάνοντας μεταπτυχιακό στο φημισμένο Τζόρτζταουν της Ουάσιγκτον. 

Οι αποφάσεις του βουνού;

Οι εκάστοτε χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού, πάντως, έχουν διαχρονικά ένα στοιχείο μυθοποίησης, υπό την έννοια ότι στο βουνό παίρνει…αποφάσεις. Κάπως έτσι έγινε τον πρώτο χειμώνα που ήταν πρωθυπουργός με φόντο το θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, έτσι έγινε και σε άλλες περιπτώσεις.

Έτσι, από τα ορεινά της Ιταλίας ο πρωθυπουργός θα δούμε αν θα πάρει αποφάσεις για την εσωτερική λειτουργία της κυβέρνησης κ.ο.κ. Αν έπρεπε να ποντάρω σε κάτι, πάντως, για να ξέρετε είναι ότι ανασχηματισμός δεν θα γίνει μέχρι τις ευρωεκλογές.

Ένα μωρό στο Μαξίμου

Πάντως, πρέπει να σας πω ότι τις εντυπώσεις στα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έκλεψε ο Πίνατ, όπως κάθε φορά. Αυτόπτες μάρτυρες που με ενημέρωσαν (γιατί εγώ δεν πέρασα να ευχηθώ), μου εξήγησαν ότι η απόλυτη πρωταγωνίστρια ήταν η μπέμπα της διευθύντριας Επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου Κύρας Κάπη και του αναπληρωτή διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Χρήστου Ζωγράφου, η οποία έκανε την παρθενική της βόλτα στο κτίριο.

Γι’ αυτό είναι ωραίες οι γιορτές πάντως και μην ακούτε κανέναν γκρινιάρη. 

Από Τέξας, Μισσισίπι 

Ο Στέφανος Κασσελάκης από την άλλη κάνει σκέψεις για το πώς θα είναι η κοινωνία όταν… γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, αλλά Χριστούγεννα είναι, οπότε δεν μπορούμε να κακολογήσουμε κανέναν.

Είναι, άλλωστε, η γιορτή της αγάπης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τάιλερ Μακ Μπεθ βρέθηκαν στο Τέξας, στο σπίτι του αδερφού του κ. Κασσελάκη, και πλέον θα αναχωρήσουν για την πολιτεία του Μισσισίπι, όπου τους περιμένει η οικογένεια του κ. Μακ Μπεθ για την αλλαγή του χρόνου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακούει τα χριστουγεννιάτικα κάλανατα στο γραφείο του | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εκεί θα μείνουν και λογικά θα κάνουμε καιρό να τους δούμε δια ζώσης, με δεδομένο ότι ο κ. Κασσελάκης έχει αρχίσει και αναπτύσσει στενή σχέση με το Πατριαρχείο και θα βρεθεί για τον αγιασμό των υδάτων στην Κωνσταντινούπολη. 

Το μήνυμα της Προέδρου

Αν κάτι, πάντως, πέρασε στα «ψιλά» ήταν η κίνηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαρόπουλου να ακούσει κάλαντα από τις οικογένειες «Ουράνιο Τόξο», δηλαδή από τα παιδιά ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγαριών που επί της ουσίας δεν έχουν δικαιώματα και δεν αναγνωρίζονται.

Η κίνηση της κ. Σακελλαρόπουλου ήρθε λίγες μέρες μετά την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για το θέμα, αλλά και τις οργίλες τοποθετήσεις αρκετών μητροπολιτών. Δεν λέω ότι η κ. Σακελλαρόπουλου το έκανε για να «τη βγει» στους ιερείς, αλλά τοποθετήθηκε στη δημόσια συζήτηση.

Και για να ξέρετε, πληροφορούμαι ότι υπέρ της επέκτασης του πολιτικού γάμου των ομοφύλων ζευγαριών, αλλά και του δικαιώματος στην τεκνοθεσία. Μένει να φανεί πώς θα τοποθετηθεί και επισήμως.

Δείτε εδώ όλα τα άρθρα του Μαξιμιλιανού

Δείτε επίσης:

Πέθανε ο Σόιμπλε - Ποιος ήταν ο Γερμανός που συνδέθηκε με τα μνημόνια και την κρίση στην Ελλάδα

Πούλησαν τα πάντα μετακόμισαν σε σπίτι μινιόν και «κέρδισαν» λιγότερη δουλειά

«Συγγνώμη στρατηγέ, δεν σου αξίζαμε»: Οργή στο Twitter για την απομάκρυνση Γιοβάνοβιτς από τον ΠΑΟ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA