Μενού
Ο Γιάννης Οικονόμου στη Βουλή
Ομιλία του Γιάννη Οικονόμου στη Βουλή | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Επικοινωνία με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, είχε σήμερα το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου σχετικά με τις πρόσφατες σεξουαλικές επιθέσεις, που έλαβαν χώρα σε βάρος γυναικών στα Εξάρχεια.

Ο κ. Οικονόμου, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε τη διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του συλληφθέντα για τις επιθέσεις κατά γυναικών στα Εξάρχεια, καθώς και την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού.

Πληροφορίες της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο πως ο 23χρονος δράστης των σεξουαλικών επιθέσεων στα Εξάρχεια είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να διαμένει στη Δομή Φιλοξενίας της Μαλακάσας και να παρουσιάζεται τρεις φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, δηλαδή του Ωρωπού.

Ωστόσο, ο 23χρονος δεν εμφανίστηκε ποτέ στη δομή και ουδέποτε έδωσε το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα του Ωρωπού.

Καταγγελίες για απουσία της αστυνομίας στα Εξάρχεια

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από σήμερα (22/11) ο 23χρονος που συνελήφθη για πέντε απόπειρες βιασμών στα Εξάρχεια και για σεξουαλική επίθεση σε βάρος νεαρής στη Γλυφάδα.

Στη δημοσιότητα έρχεται η μαρτυρία του ανθρώπου που απέτρεψε την επίθεση σε μία γιατρό - συνάδελφό του, στις 16 Νοεμβρίου, στην είσοδο της πολυκατοικίας επί της Στουρνάρη, όπου βρίσκεται το ιατρείο του στα Εξάρχεια.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, έξω από την πολυκατοικία υπήρχε πλήθος αστυνομικών λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου, κάτι όμως που δεν πτόησε τον επίδοξο βιαστή.

«Όπως ερχόμουν στο απογευματινό ιατρείο που κάνω, φτάνοντας στο ασανσέρ ακούω έναν έντονο διάλογο. Τραβάω την πόρτα, αυτομάτως κάποιος φεύγει "σφαίρα" προς την εξώπορτα. Είδα λίγα πράγματα από τα χαρακτηριστικά του, μου φάνηκε σκούρος» αναφέρει ο γιατρός και συνεχίζει την περιγραφή της απόπειρας:

«Πήγα να τον κυνηγήσω αλλά σκέφτηκα τι μπορεί να είχε γίνει μέσα. Βλέπω τη γιατρίνα μας σοκαρισμένη,πριν τη λιποθυμία,  "προσπάθησε να με βιάσει". Την πήρα να κάτσουμε στο ιατρείο "πάμε, ξέχασέ το, ένας παλαβός ήταν", της είπα. Απέξω ήταν όλη η αστυνομία γιατί η επόμενη ημέρα ήταν το Πολυτεχνείο. Αλλά αυτά τα παρέβλεψε αυτός και όρμησε μέσα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA