Μενού
petros-kokkalis
Πέτρος Κόκκαλης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Πέτρος Κόκκαλης έδωσε στη δημοσιότητα λίστα 17 «κρυφών εγγράφων» της Κομισιόν σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και γραμματέα του ΚΟΣΜΟΣ εκφράζει την «ελπίδα πως θα βοηθήσουν το έργο της Δικαιοσύνης, αλλά και τον αγώνα των συγγενών και των επιζώντων». 

«Συνεχίζει να υπάρχει ένα πλέγμα συσκότισης των ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη, την ώρα που εκατομμύρια πολίτες υπογράφουν το αίτημα των συγγενών των θυμάτων, ζητώντας δικαιοσύνη» επεσήμανε ο ίδιος.

Ο ευρωβουλευτής προχώρησε σε αίτημα για πρόσβαση σε έγγραφα και συνομιλίες που αφορούν το έγκλημα στα Τέμπη, μετά την άρνηση της Κομισιόν να απαντήσει σε ερώτησή του «αν η ΕΕ ασκεί ικανή εποπτεία για την ασφάλεια στα τρένα, ή «αν ο Ευρωπαίος ελεγκτής ουσιαστικά προσυπογράφει ό,τι του δίνει ο ελεγχόμενος ΟΣΕ».

Ο Πέτρος Κόκκαλης έδωσε στη δημοσιότητα λίστα 17 «κρυφών εγγράφων» της Κομισιόν για τα Τέμπη
Ο Πέτρος Κόκκαλης έδωσε στη δημοσιότητα λίστα 17 «κρυφών εγγράφων» της Κομισιόν για τα Τέμπη

Το αίτημα επικέντρωνε στην ad hoc έκθεση της Επιτροπής για την αξιολόγηση των οδηγιών σχετικά με την ασφάλεια των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα, την οποία νωρίτερα είχε αρνηθεί να δώσει στη δημοσιότητα σε απάντησή της προς τον ευρωβουλευτή, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Κοινοποιήθηκε, ωστόσο, καταλήγει η ανακοίνωση, μια λίστα με 17 αρχεία τα οποία ο Πέτρος Κόκκαλης δίνει σήμερα στη δημοσιότητα, με την ελπίδα πως θα βοηθήσουν το έργο της Δικαιοσύνης, αλλά και τον αγώνα των συγγενών και των επιζώντων.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA