Μενού
stefanos-kasselakis
Στέφανος Κασσελάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Επισκέπτης - έκπληξη ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκδήλωση των Τεμπονέρα - Χριστουδουλάκη- Αχτσιόγλου καταφέρνοντας να τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του και να γίνει το επίκεντρο των συζητήσεων. Ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ με μια κίνηση ματ θέλησε  να δείξει ότι εκείνος είναι ο ηγέτης της προοδευτικής παράταξης και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρατάει τα ηνία της κεντροαριστεράς.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξάφνιασε τους πάντες όταν, ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η εκδήλωση αποφάσισε να κάνει την εμφάνιση του στο θέατρο «Άλφα». Μια απόφαση που δεν γνώριζαν ούτε οι στενοί του συνεργάτες που χαρακτηριστικά έλεγαν πως «μόλις φτάσαμε στην Ομόνοια καταλάβαμε που θέλει να πάει ο πρόεδρος». Με την είσοδο τους στην αίθουσα επικράτησε αναταραχή και αμηχανία. Δεν θέλησε να πάρει τον λόγο καθώς όπως είπε υπάρχει εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο πάνελ - δείχνοντας τον Διονύση Τεμπονέρα - αλλά σίγουρα πέτυχε αυτό που είχε στο μυαλό του να δηλώσει δηλαδή παρών στον διάλογο για την κεντροαριστερά. Και όχι μόνο...

Έστειλε το μήνυμα και προς την Έφη Αχτσιόγλου, που πριν από περίπου τρεις μήνες έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ διαφωνώντας με τις κινήσεις Κασσελάκη, αλλά και στον εργατολόγο που έχει έναν ρόλο εσωκομματικής αντιπολίτευσης στην Κουμουνδούρου με το βλέμμα τους στις ευρωεκλογές. Άλλωστε ήταν μια κίνηση που παρά όλη τη σκόνη που είχε σηκώσει αυτή η εκδήλωση, που αμφισβήτησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, τη νομιμοποίησε με ένα τρόπο αφού η παρουσία του έδειξε πως η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμμετέχει σε όλες τις διεργασίες για τον προοδευτικό χώρο.

Πώς πήρε την απόφαση ο Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης χθες το πρωί δέχτηκε πρόσκληση από το Δίκτυο του Διονύση Τεμπονέρα για να παραβρεθεί στην εκδήλωση. Μια πρόσκληση στην οποία δεν απάντησε όμως όπως όλα δείχνουν τη σκεφτόταν. Έτσι γύρω στις 6 το απόγευμα ζήτησε, χαλαρά ντυμένος όπως ήταν να πάει μια βόλτα με το αυτοκίνητο μαζί με έναν συνεργάτη του. Στη διαδρομή αποκάλυψε τον προορισμό.

Είχαν προηγηθεί και οι δηλώσεις Τεμπονέρα πριν την εκδήλωση που σημείωνε πως «το ερώτημα δεν είναι ποιος θα είναι ο αντίπαλος του Μητσοτάκη αλλά πως» που έδειχνε ότι έριχνε τους τόνους μετά και τον αναβρασμό που είχε προκαλέσει η πρωτοβουλία του. Δεν είναι τυχαίο ότι  και στην ομιλία του μπροστά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας σημείωσε πως «με την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην εκδήλωση αποδεικνύει πως δεν μπορεί να γίνεται μια συζήτηση που να αφορά τον προοδευτικό χώρο και να λείπει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η συζήτηση δεν αφορά μόνο πρόσωπα αλλά κόμματα».

Σε αμήχανη θέση βρέθηκε τόσο ο Μανώλης Χριστοδουλάκης όσο και η Έφη Αχτσιόγλου. Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς όταν ρωτήθηκε για την παρουσία Κασσελάκη απάντησε πως «ήταν μια ανοικτή εκδήλωση, ο καθένας μπορούσε να έρθει. Είναι καλό να γίνεται διάλογος». Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε να σχολιάσει της ξαφνική άφιξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι «εγώ είμαι εδώ για να μεταφέρω τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη που είναι η μόνη απάντηση απέναντι στον Κ. Μητσοτακη». Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Αντώνης Κοτσακάς, Χάρης Τσιόκας και Σπύρος Δανέλλης. Από το ΠΑΣΟΚ ήταν οι Θεόδωρος Μαργαρίτης, Κατερίνα Μπατζελή και Εφη Παγκάλου, ενώ από τη Νέα Αριστερά οι κύριοι Τσακαλώτος και Βίτσας

«Η Βουλή δεν θα εκθρέψει άλλον Κώστα Καραμανλή»

Εξάλλου, με ανάρτησή του, το πρωί της Τετάρτης, στον λογαριασμό του στο Twitter, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στη βουλευτική ασυλία, με αφορμή την εξεταστική στη Βουλή για τα Τέμπη, όπου χθες κατέθεσε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής. «Αν μας τιμήσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να καταργήσω όλες τις βουλευτικές ασυλίες - όλα τα βουλευτικά προνόμια. Η Βουλή δε θα εκθρέψει άλλον Κώστα Αχ. Καραμανλή» έγραψε χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA