Μενού
Γιώργος Τσίπρας
Γιώργος Τσίπρας | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ο Γιώργος Τσίπρας, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε τις σκέψεις του σχετικά με την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα πριν από το Συνέδριο του κόμματος και δεν απέκλεισε την πιθανότητα επιστροφής του στην πρώτη γραμμή.

«Έχει το δικαίωμα της γνώμης του, ήταν υποχρέωσή του να μιλήσει και ίσως να ήταν και παρών (σ.σ. στο Συνέδριο). Ο τρόπος που μίλησε, κρίνεται από τον καθένα» επεσήμανε ο κ. Τσίπρας, για την τοποθέτηση του εξαδέλφου του.

Αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, τον χαρακτήρισε «μεγάλο κεφάλαιο για τη Δημοκρατική Παράταξη» και συμπλήρωσε: «Τον εμπιστεύεται πολύς κόσμος, όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπ΄αυτή την έννοια, κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει (σ.σ. το κεφάλαιο Τσίπρας)». 

«Προσωπικά, όχι μόνο δεν το αποκλείω, το εύχομαι και νομίζω το εύχεται και πολύς κόσμος, αλλά δεν αφορά το τώρα σε κάθε περίπτωση. Αφορά το μέλλον» σημείωσε, ερωτώμενος εάν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει ο κ. Τσίρπας στο κόμμα και γενικώς στον προοδευτικό χώρο. 

«Να το θέσω ως εξής. Μέχρι πριν τις εκλογές του 23 του Μαΐου και του Ιουνίου, ο κόσμος που τοποθετούνταν εκλογικά, αριστερά της Νέας Δημοκρατίας ήταν άνω του 50%. Δεν θεωρώ, ακόμη κι αν υπάρχουν μεταβολές και προφανώς υπάρχουν μεταβολές, έχουμε μια ισχυροποίηση δεξιάς και ακροδεξιάς, μαζί, στη χώρα μας σε πρωτοφανή επίπεδα, δεν θεωρώ ότι αυτός ο κόσμος έπαψε να υπάρχει, εξατμίστηκε με κάποιο μαγικό τρόπο. Μπορεί να πήγε σπίτι του, μπορεί να μην πήγε να ψηφίσει, μπορεί να ψήφισε μικρότερα κόμματα, αλλά ο κόσμος αυτός υπάρχει. Αυτό το οποίο υπάρχει όμως, ταυτόχρονα, είναι ένα τεράστιο έλλειμμα έκφρασης αυτού του κόσμου. Προφανώς δεν καταφέραμε να τον εκφράσουμε και γι’ αυτό πήγαμε και στο 18%, αλλά ούτε και το ΠΑΣΟΚ τον εκφράζει. Συνεπώς, υπάρχει ένα μεγάλο κενό που πρέπει να καλυφθεί, αν θέλουμε να υπάρξει δηλαδή ένας άλλος πόλος στην ελληνική κοινωνία που να εκφράζει προοδευτικές πολιτικές».

Όσον αφορά στο ίδιο το Συνέδριο και την πρόταση του ιδίου και των Νίκου Παππά και Σωκράτη Φάμελλου να μην γίνουν οι νέες εκλογές για πρόεδρο, τόνισε πως «έδωσε λύση. Μία εσωκομματική διαδικασία 3 μήνες πριν τις ευρωεκλογές, μόνο κακό θα μας κάνει». 

Κατά τη συνεδρίαση «επιβεβαιώθηκε η προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη» συνέχισε και είπε πως κανείς δεν παίρνει λευκή επιταγή, δεν γίνεται να υπάρχει ηγεσία υπό προθεσμίες. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA