Μενού
mitsotakis-sakellaropoulou
Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Κυριάκος Μητσοτάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η πρώτη μέρα της νέας χρονιάς είναι για τους πολιτικούς αρχηγούς το πρωινό στο Προεδρικό Μέγαρο όπου ως είθισται η πολιτική ηγεσία της χώρας ανταλλάσσει ευχές και χαμόγελα. Χθες πάντως είχαμε δυο απουσίες, αυτές του Στέφανου Κασσελάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη. Στη θέση τους η Θεοδώρα Τζάκρη και ο γραμματέας του Κινήματος, Ανδρεάς Σπυρόπουλος. Γεγονός που δεν άφησε ασχολίαστο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας όταν χαιρέτισε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Καιρό έχω να σας δω. Μας πέσαν πολλά», είπε η Πρόεδρος, με τον κ. Κουτσούμπα να απαντά «Εγώ ήμουν συνεπής στο ραντεβού, τουλάχιστον το πρωτοχρονιάτικο».

Στην πρόεδρο της Δημοκρατίας ευχήθηκαν ο πρόεδρος της Βουλής, υπουργοί της κυβέρνησης, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο περιφερειάρχης Αττικής, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδροι των ανωτάτων δικαστηρίων, εκπρόσωποι θρησκευτικών δογμάτων. Για πρώτη φορά μάλιστα φέτος στο προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν και 15 παιδιά από τα παιδικά χωριά SOS τα οποία, αφού αντάλλαξαν με την Πρόεδρο ευχές και δώρα, την ακολούθησαν στην Προεδρική Φρουρά. 

proedriko-megaro
Eurokinissi

Οι οικογενειακές στιγμές του Μητσοτάκη

Χαλαρές στιγμές μακριά από την ένταση της κεντρικής πολιτικής πέρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά του στην Αθήνα. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός έκανε αρκετές βόλτα με τα παιδιά του και ήταν πάντα διαθέσιμος να χαιρετίσει όσους τον σταματούσαν στον δρόμο. Προπαραμονή της πρωτοχρονιάς ευχήθηκε στους θαμώνες του Alfiere στην οδό Σέκερη, ενώ και παραμονή της πρωτοχρονιάς πέρασε από το Da Capo μαζί με τον γιο του, πριν αρχίσουν τα,…όργανα στο γνωστό καφέ. Εκεί και χθες το μεσημέρι, στη γνωστή πρωτοχρονιάτικη παράδοση, παρέα με τον επίσης θαμώνα του καταστήματος, πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. 

Η αντεπίθεση του ΚΚΕ με αιχμή τα πανεπιστήμια

Είπα για τον Κουτσούμπα και τα βέλη του για τις απουσίες που καταγράφηκαν και θέλω να επισημάνω πως το ΚΚΕ βλέπει το σχέδιο νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ως εφαλτήριο δυναμικής αντιπολίτευσης ενόψει και των φοιτητικών εκλογών που η ΚΠΣ θέλει να εξακολουθήσει να είναι ισχυρή. Όλα αυτά δεδομένου ότι η υπόλοιπη αντιπολίτευση μπορεί να καταψηφίσει θα αφήσει όμως χαραμάδες σύμπλευσης σε ορισμένες κυβερνητικές προτάσεις.

Η χρονιά των συνεδρίων

Το 2024 θα είναι χρονιά συνεδρίων τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, που το τοποθετεί στα τέλη Φεβρουαρίου, όσο και για τη ΝΔ που θα οργανώσει ένα πανηγυρικό Συνέδριο αφού φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος. Αυτό που αναμένουμε είναι να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα των προσυνεδρίων, στα οποία, όπως ενημερωνόμαστε, θα δίνει το «παρών» ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το κόμμα θα παραμείνει σε συνεχή εγρήγορση αφού φέτος είναι χρονιά ευρωεκλογών, όπου η κυβέρνηση περιμένει την επιβεβαίωση της πολιτικής της κυριαρχίας.

Το στοίχημα Δούκα

Μπορεί οι παλαιστινιακές σημαίες που κυμάτιζαν στο πλάνο να επηρέασαν το πρώτο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του νέου δημάρχου, Χάρη Δούκα, όμως στο επιτελείο του επικρατεί ενθουσιασμός και βέβαια όρεξη για δουλειά. Με την κυβέρνηση υπάρχει ψυχρό κλίμα, προς το παρόν πάντως κρατώ την παρουσία των προερχόμενων από τη ΝΔ πρώην Δημάρχων, Αβραμόπουλου και Κακλαμάνη στην ορκωμοσία του στην Αγορά της Κυψέλης. Στο ΠΑΣΟΚ πάντως έχουν ρίξει τις ελπίδες τους στη δημοφιλία και στο θετικό αποτύπωμα της δημαρχίας του Δούκα που θα μπορούσε να σημάνει το come back του κόμματος στην Αττική όπου έχει χάσει τα πρωτεία από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βόλτες του Ανδρουλάκη

Οικογενειακά, αλλά και με φίλους πέρασε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Παραμονή της Πρωτοχρονιάς έκανε βόλτα με τον «πράσινο« βουλευτή Παναγιώτη Δουδωνή και πήγαν παρέα για βιβλία, ενώ αμέσως μετά έκατσε για ένα ποτό στο il Gatto της Βουκουρεστίου και έγινε…πόλος έλξης για πολλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που συχνάζουν στο γνωστό στέκι. Με τους φίλους του υποδέχθηκε και τον νέο χρόνο, πίνοντας και αυτός τον καφέ του στο Da Capo, στα εξωτερικά τραπέζια, ενώ δεν συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Χαλαρή εβδομάδα

Να ξέρετε, πάντως, ότι και αυτή η εβδομάδα θα κυλήσει σχετικά χαλαρά και χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις. Ο κ. Μητσοτάκης θα απουσιάσει και το Σαββατοκύριακο των Φώτων, ενώ έχει προγραμματισμένες επαφές από την Τετάρτη και μετά και εκτός του Μαξίμου, ενώ και το briefing επανέρχεται την Πέμπτη. Η Βουλή, δε, ανοίγει από την επόμενη εβδομάδα.

Δείτε εδώ όλα τα άρθρα του Μαξιμιλιανού

Δείτε επίσης:

Ο ισοβίτης Μαξίμ Ζελίμ και μια μεταγωγή που κατέληξε σε τραγωδία

Είχε 12 σπίτια και έχασε τα πάντα: Ο επιχειρηματίας που χρεοκόπησε και έγινε coach «ευτυχίας»

Ωράριο σούπερ μάρκετ σήμερα (2/1): Πώς θα λειτουργήσουν Σκλαβενίτης, Lidl και ΑΒ Βασιλόπουλος

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA