Μενού
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Στη διάσπαση οδηγήθηκε σήμερα (23/11) ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου, με την οποία γνωστοποιεί και επίσημα ότι αποχωρεί από τις τάξεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ανάμεσα στα στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, συναντά κανείς τους Αλέξη Χαρίτση, τον Νάσο Ηλιόπουλο, τη Σία Αναγνωστοπούλου, τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, τη Μερόπη Τζουφή, τον Φερχάτ Οζγκιούρ, τη Θεανώ Φωτίου, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, την Πέτη Πέρκα και την Έφη Αχτσιόγλου.

Η αποχώρηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει, ωστόσο, ένα «κενό» στη Βουλή, καθώς ορισμένοι εξ' αυτών είχαν εκλεγεί σε συγκεκριμένη περιφέρεια, η οποία θα μείνει «ορφανή».

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιες περιφέρειες μένουν «ορφανές»

Με βάση τις εξελίξεις, κενές θα μείνουν οι περιφέρειες της Μαγνησίας, της Α΄ Αθηνών, της Ξάνθης, των Ιωαννίνων, της Ροδόπης και της Φλώρινας. Στις συγκεκριμένες περιφέρειες είχαν εκλεγεί με τη σειρά οι εξής βουλευτές:

  1. Αλέξης Χαρίτσης, Μεσσηνία
  2. Νάσος Ηλιόπουλος, Α' Αθηνών
  3. Δημήτρης Τζανακόπουλος, Α' Αθηνών
  4. Πέτη Πέρκα, Φλώρινα
  5. Μερόπη Τζούφη, Ιωάννινα
  6. Φερχάτ Οζγκιούρ, Ροδόπη
  7. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Ξάνθη.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα τέσσερα, πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τη Σία Αναγνωστοπούλου, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, την Έφη Αχτσιόγλου και τη Θεανώ Φωτίου, καλύπτονται από άλλους βουλευτές, οι οποίοι παρέμειναν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA