Μενού
oikonomoy
Γιάννης Οικονόμου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Οι έρευνες προχωρούν με πολύ γοργούς ρυθμούς. Προστίθενται συνεχώς και νέα ευρήματα και μάλιστα τις τελευταίες 48 ώρες σοβαρά ευρήματα. Από τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. γίνεται ανάλυση των δειγμάτων και των τηλεφώνων. Είναι μια υπόθεση αρκετά σοβαρή, που έχει πολλά επεισόδια και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες -γιατί ακούμε κατά καιρούς διάφορα π.χ. ότι η Ελλάδα έχει γίνει τόπος ξεκαθαρίσματος διεθνών λογαριασμών- και που η ΕΛΑΣ θα αξιοποιήσει κάθε εύρημα που έχει στα χέρια της για να οδηγηθεί στα ασφαλέστερα συμπεράσματα. Κρατάμε στα χέρια μας ένα πολύ σοβαρό ύποπτο για συμμετοχή σε αυτή την υπόθεση, τον οποίον η ΕΛΑΣ συνέλαβε στο αεροδρόμιο όταν επιχείρησε να διαφύγει. Θα γίνει η εξιχνίαση της υπόθεσης, όπως απαιτεί η σοβαρότητα και όλα τα πρωτόκολλα». 

Aυτό επεσήμανε μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου για τη δολοφονική επίθεση στη Λούτσα με έξι νεκρούς στον απόηχο και των συλλήψεων που έκαναν τουρκικές Αρχές για την ίδια υπόθεση. 

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε επίσης για τα ζητήματα της εγκληματικότητας ότι: «Αν δει κανείς τα στατιστικά, οι επιδόσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, της ελληνικής Πολιτείας, απέναντι στην υψηλή εγκληματικότητα, θα έλεγα πως είναι καλή. Πολύ καλύτερη και από τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους. Εκεί που πρέπει να γίνουμε πολύ πιο αποτελεσματικοί και καλύτεροι είναι στις διαρρήξεις, στην Αθήνα και την επαρχία, σε πράγματα και παραβατικές συμπεριφορές με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ο πολίτης στο κέντρο, στις γειτονιές της Αθήνας, στην περιφέρεια. Θα το κάνουμε εντατικοποιώντας την αστυνόμευση, με περισσότερους αστυνομικούς στις γειτονιές, τακτικότερες περιπολίες και στην Αθήνα και αλλού».

Επιστροφή αστυνομικών σε μάχιμες υπηρεσίες

Μίλησε και για την επιστροφή αστυνομικών σε μάχιμες υπηρεσίες σημειώνοντας ότι: «Οι πρώτοι 1.500 σε λιγότερο από έναν μήνα, ακριβώς για υπηρεσίες αιχμής: στην ΔΙΑΣ, στην Άμεση Δράση, στα αστυνομικά τμήματα, με έναν τρόπο και αναδιάταξης του δυναμικού, έτσι ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, εκεί που έχουμε εντοπίσει παραβατικές εστίες. Αυτό θα βοηθήσει και θα βοηθήσει πολύ. Εγγυώμαι ότι θα μείνουν, δεν πρόκειται δηλαδή να γίνει κάτι, μία εξαγγελία και να φύγει. Θα μείνουν στις υπηρεσίες γιατί αυτή είναι η ανάγκη τώρα.» Υπογράμμισε και τη συνεισφορά των καμερών στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. 

«Επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο -και πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να το ανακοινώσουμε και να το παρουσιάσουμε- για μία πολύ μεγάλη αύξηση των εποπτικών μέσων. Μιλώ για κάμερες, οι οποίες θα βοηθήσουν στην αστυνόμευση σε όλες τις διαστάσεις. Και την τροχαία αστυνόμευση αλλά και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Όπως κάνουν όλες οι σύγχρονες πρωτεύουσες του κόσμου. Χρειαζόμαστε περισσότερη Αστυνομία, χρειαζόμαστε όμως περισσότερη τεχνολογία και κάμερες που θα διευκολύνουν και τη δουλειά της Αστυνομίας και θα μας κάνουν πιο αποτελεσματικούς στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Τελεία, παύλα, παράγραφος. Μέσα σε αυτά τα όρια θα αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν για να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία απέναντι στην εγκληματικότητα, όχι απέναντι στους ανθρώπους.» 

Οικονόμου για δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Για το θέμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης μετά το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του φιλάθλου της ΑΕΚ από Κροάτες χούλιγκανς ο κ. Οικονόμου είπε ότι: «Σε μία εβδομάδα, δέκα μέρες το πολύ, θα έχει ολοκληρωθεί. Γίνεται με βάση τους κανονισμούς που υπάρχουν, τις προθεσμίες, τις ενστάσεις σε κάποιες στιγμές κατατέθηκαν. Σε μία εβδομάδα, δέκα μέρες το πολύ, θα έχει ολοκληρωθεί. Θυμίζω ότι ανεξαρτήτως της Ε.Δ.Ε. έχουν αποδοθεί σε δύο φάσεις ευθύνες με τη μετακίνηση αξιωματικών σε άλλες υπηρεσίες από αυτές που ήταν, δεδομένου ότι προφανώς και στο κομμάτι διαχείρισης των πληροφοριών και στο κομμάτι της επιχειρησιακής αντιμετώπισης δεν αντέδρασαν σωστά.»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.