Μενού
ypourgiko.jpg
Στιγμιότυπο από το σημερινό (24/01) υπουργικό συμβούλιο. | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Θα απέχει από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Μάκης Βορίδης, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά τις τελευταίες ώρες.

Μάλιστα ανακοίνωσε στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο την απόφασή του, να απέχει δηλαδή από την ψηφοφορία, αντί να καταψηφίσει

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Επικρατείας έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις του για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι ο Μάκης Βορίδης είχε εκφράσει την επιφύλαξή του για το νομοσχέδιο, πριν γίνει υπουργός.

«Επέλεξε τη στάση της αποχής. Άρα δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο υπουργικό συμβούλιο», τονίζουν χαρακτηριστικά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η αλήθεια είναι ότι ούτε ο Μάκης Βορίδης θέλει να φύγει από την κυβέρνηση «για ένα ζήτημα ήσσονος σημασίας», όπως χαρακτηρίζεται, ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να αποχωρήσει ο υπουργός Επικρατείας, καθώς «δεν είναι πολλοί άνθρωποι που μπορούν να κάνουν τη δουλειά του στη Βουλή», όπως τονίζεται στο Μαξίμου.

Ομόφυλα ζευγάρια: Συζήτηση στο υπουργικό

Επιπλέον, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συζήτηση στο σημερινό (24/01) υπουργικό συμβούλιο χαρακτηρίζεται εξαιρετική.

Για τους υφυπουργούς ειπώθηκε κατά πληροφορίες ότι «δεν είναι μέλη του Υπουργικού κι αφήστε να δούμε τι θα πράξουν τελικά στη Βουλή».

Το νομοσχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από σήμερα για 7 με 10 ημέρες και προγραμματίζεται να ψηφιστεί μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Βορίδης: Τι είπε για τα ομόφυλα ζευγάρια

Στα μέσα Δεκέμβρη ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε χαρακτηριστικά στο Βήμα της Κυριακής για το το ενδεχόμενο παραίτησής του: «Ε, δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Θα αναλάβει κάποιος άλλος. Μια δουλειά είναι και αυτή, στις δουλειές συμβαίνουν διάφορα».

Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι το επιχείρημα της ισότητας ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών δεν ισχύει ενώ επικαλέστηκε απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Το Δικαστήριο απεφάνθη ότι δεν υπάρχει προσβολή της ισότητας γιατί η νομοθεσία είναι διαπλασμένη να προστατεύει την οικογένεια και όχι τα ομόφυλα ζευγάρια», είπε, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του.

«Προς το παρόν δεν μου ζήτησε κανένας τίποτα. Θα δούμε», απάντησε στο ερώτημα αν ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε παραιτήσεις για το θέμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA