Μενού
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Ομιλία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας τοποθετήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (7/4) η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας.

«Χάρη σε όλους εσάς, η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει ένα αφήγημα μιας εντυπωσιακής ανάκαμψης. Και θέλω να σας τιμήσω γι’ αυτό» σημείωσε, μεταξύ άλλων, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που συνεχάρη στη συνέχεια τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Όχι πολύ παλιά η Ελλάδα κοίταζε το χάος, αλλά υπό την ηγεσία σας η Ελλάδα έχει γίνει πρωτοπόρος της οικονομίας. Η οικονομία της Ελλάδας έχει ξεπεράσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» συνέχισε, επίση, η πρόεδρος της Κομισιόν.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν | Eurokinissi

 

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν | Eurokinissi

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Τι είπε στο συνέδριο της ΝΔ

«Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα της διεθνούς δημοκρατίας, του ΝΑΤΟ, της συλλογικής ασφάλειας, της στήριξης στην Ουκρανία. Είναι ισχυρός και περήφανος πυλώνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτά κυρίως χάρη στον λαό της Ελλάδας. Χάρη σε όλους εσάς τους παρόντες, χάρη σε ολόκληρη τη Νέα Δημοκρατία, χάρη σε εσένα Κυριάκο» ανέφερε αρχικά.

«Χάρη σε όλους εσάς, η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει ένα αφήγημα μιας εντυπωσιακής ανάκαμψης. Και θέλω να σας τιμήσω γι’ αυτό. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Όχι πολύ παλιά η Ελλάδα κοίταζε το χάος, αλλά υπό την ηγεσία σας η Ελλάδα έχει γίνει πρωτοπόρος της οικονομίας. Η οικονομία της Ελλάδας έχει ξεπεράσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα καθοδηγεί την ευημερία και την καινοτομία. Είναι παράδειγμα στον κόσμο και είναι το σπίτι κάποιων από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις της Ευρώπης».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «ο κόσμος βλέπει να αυξάνεται ο μισθός, η σύνταξή του, να βελτιώνεται η καθημερινότητά του. Αγαπητοί μου φίλοι, δεν υπάρχει αμφιβολία: δώσατε περηφάνια στην Ελλάδα, κάνατε περήφανη και την Ευρώπη. Αγαπητοί μου φίλοι το κλειδί γι’ αυτή τη μεταμόρφωση της Ελλάδας υπήρξε η ηγεσία, το θάρρος και η εμπιστοσύνη σε πράγματα που είναι πραγματικά σημαντικά. Και μέσα σε αυτόν τον αβέβαιο κόσμο η Ελλάδα είναι ένα νησί σταθερότητας».

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επεσήμανε ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει πλέον άνευ προηγουμένου προκλήσεις με μεγαλύτερη αυτή του λαϊκισμού, κάνοντας αναφορά στην προσπάθεια του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν να αφανίσει, όπως είπε, την Ουκρανία, αλλά και στους συμμάχους του εντός της ΕΕ, οι οποίοι, όπως τόνισε, προκαλούν ανοιχτά τις ευρωπαϊκές αξίες.

«Αν και τα ονόματα κομμάτων ανά την Ευρώπη είναι διαφορετικά, ο στόχος είναι ο ίδιος να καταστρέψουν την Ευρώπη και αυτό δεν θα τους το επιτρέψουμε, οφείλουμε να ορθώσουμε ανάστημα και να αντεπιτεθούμε» δήλωσε η κα φον ντερ Λάιεν, επιμένοντας ότι η ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό, όταν ήταν εκεί ο Έλληνας πρωθυπουργός καταδεικνύει πόσο αδίστακτος είναι ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Τέλος, η κα φον ντερ Λάιεν επέμεινε πως η ΕΕ οφείλει να δαπανήσει περισσότερα, καλύτερα και ευρωπαϊκά για την άμυνά της επιμένοντας ότι η συνεργασία στην άμυνα θα πρέπει να είναι προτεραιότητα του μέλλοντός μας. Σημείωσε τέλος ότι η ΕΕ οφείλει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας αλλά και το κοινωνικό της κράτος, ξεκαθαρίζοντας ότι «η μάχη για τη Δημοκρατία δεν τελειώνει ποτέ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA